Támogatnád azt, hogy "fehérgalléros" bűnözőknek (pl. adócsaló, online pénzcsaló, hacker) külön börtönük legyen, és ne zárják őket össze gyilkosokkal, tolvajokkal, erőszakolókkal?
Nem - a börtönbüntetés célja az, hogy átmenetileg meg legyenek fosztva a fogvatartottak bizonyos jogaiktól. Ezért vannak például bezárva (nem járkálhatnak szabadon).
Ha rajtam múlna a külvilág hírei sem jutnának be hozzájuk - lenne könyvtár, lehetne olvasni. Erőnléti edzésként pedig csak olyasmiket engednék, amiket a saját súlyukkal végezhetnek, sporteszközök közül maximum labdát kapnának, hogy megfelelően viselkednek, akkor hétvégén focizhatnak egyet az udvaron.
Szellemi munkából élő, intelligens emberek - ez szép és jó, de tudták mit kockáztatnak amikor "átálltak a sötét oldalra"... Nem kell senkit sem pozitívan, se negatívan diszkriminálni. Mindenkinek egyformán kemény elbánás és szerintem ezzel meg van oldva a dolog. Egyszerűen nem kell bűnözni: én se megyek át a szomszédba és vágom át a nénike torkát, csak mert tudom hol tartja a pénzét...
Tudod kérdező, a börtönnek pont az a lényege, hogy az emberek ne akarjanak odakerülni és ezért féljenek a bűnözéstől, ha már az erkölcseik nem tartják őket vissza.
Nem kötelező adót csalni, online pénzcsalni és hackerkedni. Ha nem akarnak gyilkosokkal, tolvajokkal, erőszakolókkal egy helyen lenni, akkor nem fognak bűnözni.
Amúgy a tolvajok miért annyira veszélyesek?
Minden büntetésben benne van az elrettentés - átnevelésnek szerintem nem elég az, hogyha valakit hagyunk egész nap egy szobában üldögélni, háromszor kap kaját, tévét nézhet és sportolhat anélkül hogy bármit kelljen tennie érte. Ez inkább ahhoz vezet, hogy majd kint is erőfeszítés nélkül akarja ugyanezt: tehát lopni, csalni, rabolni fog, csak dolgozni ne kelljen.
Átnevelésnek inkább valami munka felelne meg, de nem olyan tessék-lássék módon, hanem ahogy odakint is: meg kell keresni minimum a megélhetés költségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!