Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt barátomtól kaptam egy...

Hoze_otah_muli kérdése:

A volt barátomtól kaptam egy drága telefont karácsonyra, és szakításunk után ellopta tőlem, ezért feljelentést tettem a rendőrségen. Szerintetek van lehetőségem a feljelentés visszavonására?

Figyelt kérdés
A jegyzőkönyvben az áll hogy lopás vétségét követte el .. nem tudom, hogy ez magánvádas ügynek számít vagy nem. Mivel már megbeszéltük a dolgot ezért szeretném visszavonni a feljelentést. ( a volt barátom nem magyar állampolgár ) nem tudom ez számít e valamit..

#lopás #feljelentés visszavonása
2013. márc. 22. 16:30
1 2
 11/15 kolosszus22 válasza:
Undorító dolog ajándékot visszavenni, de szerintem legalább olyan undorító az is, hogy szakítasz vele, de az ajándékait azért élveznéd, ha már kicsinyes módon ennyire vissza akarta kapni akkor simán vissza kellett volna adnod és adios.
2013. márc. 23. 09:56
 12/15 A kérdező kommentje:
Amikor nekem ajándékozta a telefont, ezzel lemondott a telefon tulajdonjogáról az én számomra, tehát a telefon az én tulajdonom lett és ajándékot nem lehet csak úgy visszalopkodni (ezt a rendőrtiszt mondta akinél feljelentést tettem)pl én sem téptem le a casio karóráját ami 40 ezer ft-ba került! fogadjunk azért vagy így felháborodva ezen, mert te is tettél már ehhez hasonló becsületes dolgot! ;)
2013. márc. 23. 16:32
 13/15 kolosszus22 válasza:
Utolsó vagyok, gondolom nekem szólt a válaszod. Nem, nem tettem ilyet és nem is fogok, mondjuk én eleve nem vagyok híve az ilyen nagy értékű dolgok ajándékozásának, max egy stabil házasságban.
2013. márc. 25. 18:14
 14/15 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem azokat, akik szerint a lánynak önként vissza kéne adni a telefont. Az az övé, ő kapta és igaza van, jogilag az övé. (Az ajándékba kapott tárgy is teljes jogúan a te tulajdonod.) Szóval innentől kezdve, ha a férfi esetleg vissza is kéri, (ami bunkóság, igen, mert ajándékot valóban nem kérünk vissza) akkor sem köteles odaadni neki azt, ami az övé.

Szerintem jól tetted, hogy feljelentetted. Egyébként, ez csak a személyes véleményem, de az ilyen nem férfi. Ennyi.

2013. márc. 27. 11:56
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
Igaz hat éves téma, de egyáltalán nem is kellett volna anno elfogadnod azt a drága telefont. Viszont azzal jöttél ide anno,hogy hogyan vond vissza a feljelentést? Kicsikém erre azelőtt kellett volna gondolni, még mielőtt megtettet. Ha viszont esetleg elmérgesedett köztetek a helyzet, akkot az már mit sem számított számáram hogy az a te tulajdonod, és hogy neked ajándékozta, meg hogy nem lehet visszalopkodni az már nem számított neki valszleg én is ezt tettem volna a helyében, na mindegy. Egyet még most is azt mondom, hogy jól jegyezz meg, hogy soha nem fogadunk el méregdrága ajándékot a társtól sem akármilyen jó is a kapcsolat. Sejthetted volna, hogy ez lesz a szakításból, ha valóban elmérgesedett köztetek akkor a helyzet, hát akkor így jártál.
2019. márc. 25. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!