Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg lehet tagadni az apasági...

Meg lehet tagadni az apasági vizsgálatot?

Figyelt kérdés

Ha nem akarom, hogy az apa megtudja, hogy az övé a gyerek, megtagadhatom tőle az apasági vizsgálatot, ha ő kéri?

Házasságon kívül. (Ha semmiféle elvárás nincs az apa felé.)

2013. márc. 19. 22:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
88%

"Tényleg úgy gondoljátok, hogy ha látok egy várandós nőt, akkor odamehetek, hogy én vagyok az apa, és ha akarja, ha nem apasági vizsgálatra cipelhetem??? :)"

Igen, bírósági idézéssel apasági vizsgálatra cipelheted, hogyha lerovod az illetéket, és előzetesen állod az eljárás költségeit.

Amúgy köszönöm a lepontozást, nem tudom, mi a haszontalan abban a válaszban, hogy bírósági úton lehet érvényesíteni az apai jogokat...

Üdv: egy közjegyző

2013. márc. 20. 09:47
 12/13 anonim ***** válasza:

Tőlem megtagadta az anya az apaságit.

Mehettem volna bíróságra pereskedni egy olyan gyerekért, akit nem is akartam, de nem tettem.

Így hát maradtam "spermadonor"

Sajnos azóta se derült ki az igazság, de ami késik nem múlik.

2013. márc. 20. 10:21
 13/13 anonim ***** válasza:

"Tényleg úgy gondoljátok, hogy ha látok egy várandós nőt, akkor odamehetek, hogy én vagyok az apa, és ha akarja, ha nem apasági vizsgálatra cipelhetem??? :)"

Igen, úgy gondoljuk. A jog ilyen. Ha valaki kéri, és állja a fizetni valókat, akár 20 terhes nőt is odacipelhet. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem tolonganak a pasik idegen nőknél azért, hogy bebizonyítsák, hogy ők-e az apák, tehát aki ezt kéri, az valszeg megalapozottan gondolja azt, hogy ő az apa.

2013. márc. 20. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!