Ha elküldöm a még nem elküldött árukat vagy visszautalom a pénzeket, akkor megszüntetik az eljárást?
Van itt rendőr vagy ügyvéd???
Elég nagy bajba kerültem.
Van egy vállalkozás az én nevemen.
Az utóbbi 1 hónapban az üzlettársam állítólag felvette a pénzt és nem adott érte terméket. Azaz nem postázta a megrendelt árut. Mivel ő kilépett a cégtől, mert kitudodott, hogy a rendőrségre került a dolog, így őt nem érdekli.
Igazából kb. 40 ezer forintnyi értékről és kb. 8 vevőről van szó.
Most a kérdésem az volna, ha már rendőrségre került az ügy, akkor mi történhet velem?
Ha elküldöm a még nem elküldött árukat vagy visszautalom a pénzeket, akkor megszüntetik az eljárást???
Vagy mi várható az eljárás során???
Köszönöm, ha hozzáértő válaszol nekem!!!
Attól még a cégtársad nem mentesül, ha most már nincs a cégben, mert anno ott volt. Bizonyítható, hogy ez az ő feladata volt? Amúgy szerintem az eljárást mindenképpen lefolytatják, de jól jöhetsz ki belőle, ha kártalanítod az ügyfeleket.
Egyébként feljelenthetnéd te is.
El lehet állni az ügy folytatásától?
A cégtársamat sajnos nem jelentettem be hivatalosan.
Nem tudom, hogy mennyire bizonyítható, hogy ez az ő feladata.
Szóval, akkor lefolytatják???
Feljelenthetem?
De ha elküldöm az mivel jobb???
Ez hiba, hogy nem jelentetted be, mert így a munkatársad olyan, mint ha ott sen lett volna soha a céged közelében sem.
Automatikusan természetesen nem szűnik meg az eljárás, ha te kártalanítod a vevőket. De a kedélyeket le tudodcsillapítani, és a lelkiismereteddel is el tudsz számolni, hogy nem hagytál a szarban egy csomó másik embert.
Szerintem fogalmam sincsen, mert még mindig nem vagyok ügyvéd:)
Ami fontos, hogy írásban (tértivevényes levél) értesítsd a vevőket arról, hogy válasszanak, mit szeretnének, mindkét esetre írd le, hogy mit kell tenniük - bankszámlaszám megadása, stb.
Ekkor a bíróságon mondhatod, hogy te már dolgozol az ügyön, normálisan akarod rendezni az ügyet. Ekkor a bíró a vevőktől is azt fogja kérni, hopgy legyenek szívesek veled peren kívül megegyezni, hogy ne pazaroljátok a bíróság drága idejét, ha már van megoldásra hajlandóság:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!