Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elküldöm a még nem elküldöt...

Ha elküldöm a még nem elküldött árukat vagy visszautalom a pénzeket, akkor megszüntetik az eljárást?

Figyelt kérdés

Van itt rendőr vagy ügyvéd???

Elég nagy bajba kerültem.

Van egy vállalkozás az én nevemen.

Az utóbbi 1 hónapban az üzlettársam állítólag felvette a pénzt és nem adott érte terméket. Azaz nem postázta a megrendelt árut. Mivel ő kilépett a cégtől, mert kitudodott, hogy a rendőrségre került a dolog, így őt nem érdekli.

Igazából kb. 40 ezer forintnyi értékről és kb. 8 vevőről van szó.

Most a kérdésem az volna, ha már rendőrségre került az ügy, akkor mi történhet velem?

Ha elküldöm a még nem elküldött árukat vagy visszautalom a pénzeket, akkor megszüntetik az eljárást???

Vagy mi várható az eljárás során???

Köszönöm, ha hozzáértő válaszol nekem!!!

2013. márc. 16. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok sem rendőr sem ügyvéd. De minél hamarabb vedd fel a kapcsolatot a vevőkkel, hogy válasszanak, vagy visszautalod a pénzt, vagy elküldöd a terméket. Ez esetben a vevők talán elállnak az ügy folytatásától. Természetesen mindezt sűrű bocsánatkérések közepette, akkor a vevők is látni fogják a megoldásra törekvésedet, így ők is normálisan fognak hozzád állni.
2013. márc. 16. 11:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Attól még a cégtársad nem mentesül, ha most már nincs a cégben, mert anno ott volt. Bizonyítható, hogy ez az ő feladata volt? Amúgy szerintem az eljárást mindenképpen lefolytatják, de jól jöhetsz ki belőle, ha kártalanítod az ügyfeleket.

Egyébként feljelenthetnéd te is.

2013. márc. 16. 11:56
 3/8 anonim válasza:
Én biztos felhívnám a vevőket, ha én a helyükben lennék, biztos jobban megnyugodnék. Beszélj velük őszintén és kérdezd meg, melyiket választják, az árut, vagy a pénzüket vissza. Ha az árut kérik, én lehet ingyen küldeném el nekik, felvállalva a postaköltséget...
2013. márc. 16. 12:09
 4/8 A kérdező kommentje:

El lehet állni az ügy folytatásától?

A cégtársamat sajnos nem jelentettem be hivatalosan.

Nem tudom, hogy mennyire bizonyítható, hogy ez az ő feladata.

Szóval, akkor lefolytatják???

Feljelenthetem?

De ha elküldöm az mivel jobb???

2013. márc. 16. 12:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez hiba, hogy nem jelentetted be, mert így a munkatársad olyan, mint ha ott sen lett volna soha a céged közelében sem.

Automatikusan természetesen nem szűnik meg az eljárás, ha te kártalanítod a vevőket. De a kedélyeket le tudodcsillapítani, és a lelkiismereteddel is el tudsz számolni, hogy nem hagytál a szarban egy csomó másik embert.

2013. márc. 16. 13:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Szerinted mi lesz az eljárás kimenetele?
2013. márc. 16. 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem fogalmam sincsen, mert még mindig nem vagyok ügyvéd:)

Ami fontos, hogy írásban (tértivevényes levél) értesítsd a vevőket arról, hogy válasszanak, mit szeretnének, mindkét esetre írd le, hogy mit kell tenniük - bankszámlaszám megadása, stb.

Ekkor a bíróságon mondhatod, hogy te már dolgozol az ügyön, normálisan akarod rendezni az ügyet. Ekkor a bíró a vevőktől is azt fogja kérni, hopgy legyenek szívesek veled peren kívül megegyezni, hogy ne pazaroljátok a bíróság drága idejét, ha már van megoldásra hajlandóság:)

2013. márc. 16. 16:22
 8/8 anonim ***** válasza:
A cégtársad aláírta az utalásokról szóló papírokat illetve az áru megrendelésével kapcsolatos iratokat? Volt köztetek szóbeli egyezség? Biztosan van neki saját számlaszáma amire érkezett a befizetés illetve a befizetéseken rajta szerepel-e a neve? Esetleg csendestársként volt jelen az üzletben? Nem akarlak elkeseríteni,de az eljárás akkor is folytatódni fog, hiába elégíted ki a vevőköröd! Ha csak egy ügyfél marad akkor is. Persze kárenyhítésként visszafizeted a felvett összeget illetve az árut megküldöd amit figyelembe fog venni a rendőrség és a bíróság is ha odakerülsz. Nem vagyok ügyvéd!! Szerintem igen hasznos lenne ügyvédet fogadnod mert nemcsak a szolgáltatás kerülhet szóba?! A befizetett összegek:adó és egyéb költségek,továbbá más hivatalok szerepe:tisztességtelen piaci magatartás és még lehetne tovább mondani! Én csak azt látom napjainkban:a bíróságok a drágább bizonyítási eszközökhöz ragaszkodnak és sajnos a bevétel biztosítása nekik is "előírás" lehet!
2013. márc. 18. 03:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!