Háziasszony kérdése:
Albérlőnk nem fizet, hanem elbújik. Mit tennétek?
Figyelt kérdés
Már legalább 10 napja, hogy fizetnie kellett volna a havi bérleti díjat plusz a számlákat. Többször megbeszéltünk időpontot, amiket mindig lemondott, még jó, hogy indulás előtt megcsörgettem telefonon. Aztán eltűnt, nem veszi fel a mobilt, nem hív vissza, nem válaszol SMS-re. A közműszámlák és a bérleti díj már meghaladták a kaució összegét, vagyis már ingyen lakik bent, illetve a mi költségünkre használja a vizet, gázt, villanyt. Szerződésünk szerint nem fizetés esetén azonnali hatállyal felmondhatom a szerződést. Mit lépjek, mert a saját számláinkat is alig tudom kifizetni, így félek, hogy az övét is nekem kell majd, ha végleg eltűnik. Ez már három-hónapos ittléte alatt a második alkalom, nem tudom, milyen jóra lehet ezek után vele kapcsolatosan számítaniMár legalább 10 napja, hogy fizetnie kellett volna a havi bérleti díjat plusz a számlákat. Többször megbeszéltünk időpontot, amiket mindig lemondott, még jó, hogy indulás előtt megcsörgettem telefonon. Aztán eltűnt, nem veszi fel a mobilt, nem hív vissza, nem válaszol SMS-re. A közműszámlák és a bérleti díj már meghaladták a kaució összegét, vagyis már ingyen lakik bent, illetve a mi költségünkre használja a vizet, gázt, villanyt. Szerződésünk szerint nem fizetés esetén azonnali hatállyal felmondhatom a szerződést. Mit lépjek, mert a saját számláinkat is alig tudom kifizetni, így félek, hogy az övét is nekem kell majd, ha végleg eltűnik. Ez már három-hónapos ittléte alatt a második alkalom, nem tudom, milyen jóra lehet ezek után vele kapcsolatosan számítani?!2013. márc. 15. 17:55
21/33 A kérdező kommentje:
Felrobbanok!!! Ezek szerint nem kapcsoltathatom ki a közműveket, vagyis én fizessem helyette az ő fogyasztásait(!!!!????), amíg akar addig marad bent (eljárások végéig).
2013. márc. 20. 09:32
22/33 anonim válasza:
ha le telik a 14 nap kiteheti nyugodtan, én is megtettem hiszén már jogilag nem lakik ott.
23/33 anonim válasza:
Még az előző vagyok, engem nem büntették meg, ha rendort hiv, akkor a rendornek meg kell mutatni a felmondo szerződést onnantól már nem intézkedhet.
24/33 A kérdező kommentje:
Koszonom, es akkor mi lenne, ha nem lenne irasos szerzodes? Egyszeruen csak odaadja valaki valakinek a lakasa kulcsat? Ez a jovore nezve kerdesem - elmeletileg???
2013. márc. 20. 14:17
25/33 anonim válasza:
Ha nem kötnek szerződést és nem fizet akkor bármikor kirakhatja a szűrét már ha hajlandó kiköltözni, ha meg nem meg kell kérni ismerősöket lehetőleg 2ajtós szekrény kategóriásat és kirakni.
26/33 anonim válasza:
#24: Ha a lakót kizárták, akkor a jegyző birtokvédelemben fogja őt részesíteni, tehát visszamehet a lakásba (a birtokvédelem mindaddig megilleti a lakót, amíg a lakás kiürítését elrendelő jogerős határozatot végre nem hajtották, akár bérlőről, akár szívességi lakáshasználóról van szó). Az őt kizáró tulajdonost a lakó magánlaksértésért feljelentheti. A tulajdonost rabosítani fogják, a második ilyen húzása után pedig 30 nap elzárást kaphat. Ha a tulajdonos erőszakot is alkalmaz, súlyosabb büntetésre is számíthat. Mindez azon is múlik, hogy a lakó mennyire ismeri a jogait.
27/33 anonim válasza:
Meg hogy mennyire bírja az ütéseket.
29/33 A kérdező kommentje:
A rendőr szerinted hogyan segít? Sok előtted felszólaló azt írta, hogy még a bérlőt védik, nem a tulajdonost. Azóta az egekbe növelte az órák alapján a villany-, gáz- és víz-tartozást, amik persze az én nevemen vannak, vagyis nekem kell kifizetnem majd, miközben a saját számláimmal vannak már gondjaim.
2013. márc. 25. 08:18
30/33 anonim válasza:
már letelta killakoltatasi határidő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!