Jogszerűtlen behajtási eljárás?
Figyelt kérdés
Volt egy szolgáltatónál egy szerződésem, amelyet lezártunk, nekem volt kb. 5000 Ft fennmaradó tartozásom. Való igaz, csúsztam egy hónapot a befizetéssel, azonban mielőtt befizettem volna, kaptam hozzá egy minden indoklás nélküli 15600 Ft-ról szóló csekket is, "csak úgy", és most ezt az összeget követelik rajtam, átadták behajtócégnek. Tudom, hogy behajtás csak 20000 Ft feletti összegnél kezdeményezhető, de jogszerű-e az 5000 Ft-os tartozásomat mindenféle indoklás nélkül egy légből kapott összeggel "felkerekíteni" 20000 Ft fölé? Vagy ezzel feljelentést tehetek a fogyasztóvédelemnél? A tartozásomat mellesleg kifizettem volna, de ezt az összeget nem vagyok hajlandó elismerni tartozásként.2013. márc. 8. 15:25
1/3 anonim válasza:
a 15600 Ft. milyen jogcímen küldték a követelést (a csekken rajta kell lennie...!)
...nem egy szolgáltató által eddig biztosított kiegészítő készülék-árat takar? (dig. elosztó stb.) amit a mai napig, nem szolgáltattál vissza a tulajdonosnak...?
(ÁSZF: Szerződés megszűnése esetén...)
2/3 A kérdező kommentje:
Nem, semmi ilyesmi nem volt, hogy lett volna bármi amit vissza kell szolgáltatni. A csekken pedig semmilyen jogcím nem volt feltüntetve, csak egy csekk 15600 Ft-ról. Még csak azzal sem vesződtek, hogy valami kitalált kamu jogcímet adjanak neki, mint pl. késedelmi díj, vagy adminisztrációs díj - ahogy szokták.
2013. márc. 8. 17:10
3/3 anonim válasza:
a Szerződés megszüntetés időpontjában, hűségidő, nem állt fenn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!