Miben különbözik a Katonai Ügyészség és a Nyomozó Ügyészség?
Katonai Ügyészség katonai ügyekben nyomoz. (Pl előljárói intézkedés elmulasztása, szökés, zendülés, kötelességszegés stb)
Nyomozó Ügyészség meg olyan esetekben ahol nem katonai büncselekmények vannak de az elkövető hivatásos állományú (pl lopás, csalás, garázdaság, stb stb)
Ha több büncselekmény van és ezeket nem lehet elkülöníteni (pl lopott is meg még kötelesség szegést is elkövetet) akkor a katonai az illetékes.
ja értem, köszi!
és abban az esetben kinél kell megtenni a feljelentést ha csak erős a gyanú arra h hivatásos állományú, de nem 100 %, és csoportosan elkövetett a bcs, amiben benne van, de van még 5-6 civil tagja is? ilyenkor mi a helyzet? két helyen egyszerre ugyanazt?
Bemész a hozzád legközelebb eső ügyészségre és megteszed a feljelentésed. Ők majd továbbítják a nyomozóügyészségnek.
Pl Ha orosházi vagy, akkor bemész az orosházi járási ügyészségre és megteszed a feljelentésed. Ők pedig ha megalapozottnak tartják a feljelentést akkor továbbítják a gyulai nyomzó ügyészséghez (békés megyében gyulán nyomozó ügyészség)
oké, köszönöm, bocs a kötekedésért, csak nem látok tisztán teljesen.
1, ezek szerint kikerülhetem a rendőrséget és egyenesen az ügyészségnél is megtehetem a feljentést?
2, és ha ők nem látják esetleg megalapozottnak, és mivel alig van bizonyítékom, akkor az elmondottak / leírtak miatt nem valósulhat meg "hamis vád", aztán még visszafelé csattan el a dolog? eljárást indíthatnak ellenem, ha úgy döntenek h szerintük nem megalapozottak az én állításaim?
köszi ismét a segítséget, te hasznos dolgokat írsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!