Hogyan tehetném ki a lakásomból azt a személyt, akit
állandó lakcímre bejelentettem? Mi a szabályos jogi
lefolyása ennek, ha az illető nem akar szabad akaratából
távozni?
Te is ki jelentheted. Be kell menned az okmány hivatalba és ki jelented. Csak neked ezért fizetned kell 2000ft-ot. Ha akkor sem hagyja el a kéglit, bírósághoz kell fordulnod.
2013. márc. 4. 11:59
Előző vagyok,ha már ki jelentetted a rendőrséghez is fordulhatsz. Mivel már akkor jogtalanul tartózkodik a lakásba.
2013. márc. 4. 12:05
3/13 A kérdező kommentje:
A rendőrség nem fog foglalkozni az üggyel. Mi úgy tettük ki a nem kívánt személyeket, hogy tértivevényes levélben felszólítottuk őket hogy 15 napon belül hagyják el a házat mert akkor bíróságra visszük az ügyet. Mert csak a bíróság tudja kilakoltatni őket.
2013. márc. 4. 12:19
Rendőrség nem fog semmit tenni. Zárat lecserélteted mikor nincs otthon és kipakolod az ajtó elé vagy az utcára a cuccait ha nem ért a szép szóból.
2013. márc. 4. 12:36
Ha be van jelentve az illető az adott lakcímre, akkor nem szabad zárat cserélni és a cuccaihoz mert akkor a kérdező bűncselekményt követ el! Meg kell várni amíg magától fog kiköltözni. / Mi pl aláírattunk velük egy olyan papírt is kiköltözködésükkor, hogy mindent elvittek nem maradt utánuk semmi a lakásba/ Vagy ha nem mennek el maguktól csak a bíróság teheti ki őket!
2013. márc. 4. 12:42
ma 12:42
Ez nem így van.
A többiek jól írják. A kérdező bemegy az okmány hivatalba és elintézi a kijelentkezést. Onnantól kezdve megszűnt a belejentett lakcím státusz. Majd hazamegy, zárat cserél a saját lakásának ajtaján. A cuccait dobozolja (vagy zsákba teszi, mindegy) és kirakja az ajtó elé. Ha félő hogy ellopják akkor egy cetlit rak az ajtóra amire ír egy üzenetet.
- Ki vagy jelentve, zár csere is volt. A cuccaid X.Y helyen megtalálod.
üdv. "
Érdemes egyébként előtte szólni az illetőnek hogy ha nem költözik el 3 napon belül, akkor te elintézed a kijelentkezését, zárat cserélsz és a cuccait kiteszed az utcára. Így nem mondhatja utólag hogy nem figyelmeztetted.
Jó magam is így tettem ki a saját lakásomból egy embert. Kiabált, hisztizett, de végül is elment amikor a rendőrség a hisztije miatt kijött..
2013. márc. 4. 12:51
12 51: 12 42 vagyok és ugyanazt az elvet leírtad amit én, de odaírtad hogy nem így van. Most akkor mi van?
2013. márc. 4. 12:57
12 42 Ha ki van jelentve onnan, akkor birtokháborítást követ el.
2013. márc. 4. 12:58
Ilyenkor a törvény nem sokat ér, fogod magad és kipenderíted az utcára az embert.
2013. márc. 4. 12:59
Kapcsolódó kérdések: