Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek ha lopott kerékpárt...

Pachenkoooo kérdése:

Mit tegyek ha lopott kerékpárt vettem?

Figyelt kérdés

Vettem egy Merida kerékpárt az interneten, használtan. Az eladó egy teljesen normális átlagos ember volt, elmondta, hogy Ő 200.000 Ft-ért vette kerékpárt 2 éve. Nem használja, ezért meghirdette. Abszolút semmi gyanús nem volt benne. Adásvételi szerződés lett róla irva.

Csakhogy jött a bonyodalom, egy "plázázás" után hazatekertem, rá 5 percre csengettek, egy fiatal srác várt a kapuban. Kimentem hozzá, arcon köpött, rám támadt, minden aljas szemétnek elmondott, hogy a kerékpár amivel én közlekedtem az övé, és hogy elloptam.

Mondtam neki, hogy interneten vettem 130.000 Ft-ért, és hogy adásvételi szerződésem van róla. (úgy gondolom egy ilyen ár egy használt bicikliért nem annyira irreálisan olcsóbb, hogy gyanút kellett volna fognom)

Fenyegetőzött, azóta fel is jelentett. Elé akartam menni a dolgoknak, az adásvételi szerződésen szereplő cimre mentem, ahol egy végtelenül kedves idős néni fogadott, természetesen mit sem tudva az eladó személyéről. (A legszebb, hogy a szerződést előttem töltötte ki a saját személyiével. Addig én a kerékpárt ellenőriztem. Utólag azt nem néztem meg milyen adatokat adott meg...)

Jelenleg ott jár a dolog, hogy megkaptam a feljelentést, nagyértékű lopás és okirat hamisitás vádjával...

(kiderült, hogy a bicikli forgalmi ára meghaladja a 200.000 Ft-ot, ami a értékhatár)

1 kihalgatáson voltam, ott a rendőr ezredesnek elmondtam mi és hogyan történt, amire annyit kaptam válaszul: "Szép történet, általában mindenki ezt mondja".

Konkrétan felkészitett, hogy lopás 2 év, okirathamisitás szintén, szóval intézzem el az ügyeim, mert sokáig távol leszek..

(ezt ilyen stilusban)

Kérdésem az lenne, hogy mit tegyek tovább?

Soha életemben nem loptam, rendőrséggel az összes szembekerülésem annyi volt, hogy 3000 Ft-ra megbüntettek, mert nem volt lámpa a biciklimen...18 éves korom óta dolgozom, mindenért.. A kerékpárért is a saját összekapargatott pénzemet fizettem ki. Erre ez történik, nem elég, hogy oda a pénzem, még a szabadságom is el akarják venni?

Aki volt már hasonló cipőben, vagy tájékozott ilyen téren, kérem segitsen. Kárörvendésre, szitkozódásra és egyéb nem ide illő offolásra nem vagyok kiváncsi.

(Bocsánat a hosszú i betű hiányáért, a billentyűzetem angol)

2013. márc. 4. 02:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nem fognak elzárni !

csak rád ijesztettek,

te most orgazda vagy, mert a lopott cuccot vetted meg,

a bringának ,és az érte kifizetett pénznek búcsút inthetsz,

ezek így együtt elegek lesznek neked büntetésnek,valszeg a hatóság más egyebet nem fog kiszabni rád,

2013. márc. 4. 05:51
 2/6 szántóvető ***** válasza:
100%
megijedni nem kell,az adásvételi bizonyítja az igazadat.gondolom adtál személyleírást és keresik az eladót.fogadjál ügyvédet mert szükséged lesz rá,a rendőr hülyeségeivel meg ne foglalkozz,ők mindig nagyon okosak tudnak lenni.
2013. márc. 4. 06:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
És nyugodtan jelentsd fel a srácot te is, ha rád támadt. Mellesleg honnan ismerte meg a sok ugyanolyan típusú bicikli közül a sajátját?
2013. márc. 4. 06:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Te nem loptál, nem hamisítottál okiratot (feltehetően eredeti adataid vannak a szerződésben).

Sőt még orgazdának sem mondanálak. Ugyanis ahhoz, hogy orgazda legyél tudnod kellett volna, hogy a briga lopott. Mivel neked erről fogalmad sem volt ezért te jóhiszeműen vásároltál (ha kellően körültekintően járátl el, nekem ez annak tünik).

Köpködő verekedő csávót meg nyugodtan jelentsd fel. Még akkor is ha te loptad a bringát, még akkor sem így kell az ilyen dolgokat elintézni.

(90-as évek közepén volt egy hasonló eset a családunkban. Fater vett egy 3as BMW-t németben. Ellopták majd a tolvaj szépen továbbadta egy tudatlan pasinak. Késöbb meglett a kocsi. Per stb, a bíróság meg az új tulajnak itélte a kocsit mivel ő jóhiszeműen vásárolta, nem tudta hogy lopott. Mi meg perelhettük a tolvajt a kárunkárt - kocsi ára, egyéb költségek stb. Persze nem lett pénz belőle)

2013. márc. 4. 07:55
 5/6 tetro ***** válasza:
100%
Ezért biztos nem csuknak le. Mégis hogyan bizonyítják rád, hogy loptad a biciklit? Az egyetlen bizonyíték melletted szól. A biciklitulaját jelentsd fel a francba, főleg ha van tanúd. A biciklit valószínűleg elbukod. Meg kellett volna nézned a személyit...
2013. márc. 4. 10:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Érdekelne mi történt azóta? Már 2 esztendeje...
2017. jan. 12. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!