A telkemen átfolyó patakot "elterelhetem" egy kicsit?
Figyelt kérdés
A patak medrétől kb. 15 méterre van egy gödör,ami már a föld megvételekor is megvolt.Arra gondoltam,hogy csinálok egy árkot,ahol belevezetem a patakot és a másik oldalán egy másik árkot,ahol visszavezetem.
Egy picike tónak.
Igazság szerint senki nem láthatná,csak akit én beengedek,így a lebukás csekély!
Ha mégis lebukok megbüntetnek?
2013. febr. 26. 15:49
1/8 anonim válasza:
Hát elvileg szerintem nem.egyébként van google earth:)
2013. febr. 26. 15:53
2/8 anonim válasza:
a vízkincs nem lehet magántulajdon, víztározót (márpedig amit tervezel az az) csak vízjogi engedéllyel lehet létesíteni, egyébként meg csináld ha nem látják :)
2013. febr. 26. 16:13
3/8 anonim válasza:
Szerintem igen. Mivel itt a víz csak átfolyik a gödrön, nem veszel ki belőle.
Viszont előtte agyaggal tapasszátok körbe, mert különben könnyen lehet, hogy tiszta lápos lesz az udvar körülötte :)
2013. febr. 26. 16:16
4/8 anonim válasza:
A pataknak csak természetes árka van, tehát föld? Figyelni kell, hogy ne emelje a környék talajvíz szintjét, ne tudjon kilépni a mederből, ne tudjon felduzzadni, stb. Szabályt nem tudom, hogy megszegsz-e vele, de ettől függetlenül is megvannak a veszélyei.
2013. febr. 26. 16:16
5/8 anonim válasza:
Azért így elég necces, mert oké hogy a telkeden keresztül folyik, de azért az mégsem a te tulajdonod, mivel te csak kicsit át tereled, abból még elvileg nem lehet gond, de szerintem azért kérdezz rá az önkormányzatnál hogy mit is szeretnél, mert tudtommal ha ez zavaró neked akkor bele lehet így kicsit avatkozni, de azért érdemes figyelni mert könnyen megeshet hogy balul sül el a dolog és akkor csak nagyobb kárt okozol.
2013. febr. 26. 16:29
6/8 anonim válasza:
Természetesen oda tereled ahová akarod.
2013. febr. 26. 17:03
7/8 anonim válasza:
Végre egy szokatlan és ötletes kérdés :)
Látatlanban én úgy csinálnám, hogy elágaztatnám a patakot, hogy folyjon bele a tóba, ha kell, és amikor nem kell, akkor meg folyjon a medrében. Kifelé is tennék valami gátat, szűrőt, így lehetne mondjuk halakat tartani a tóban.
2013. febr. 26. 17:04
8/8 anonim válasza:
Én a föld alatt vinném el a vizet két csövön tolózárakkal. Lehetne szabályozni a tavon átfolyó víz mennyiségét és nem is látszana.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!