Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Perelhetem ezért a volántársas...

Perelhetem ezért a volántársaságot?

Figyelt kérdés

Tegnap este az egyik vidéki város helyijárat menetrendjét néztem meg az oldalukon, mielőtt haza mentem volna. Az oldalon az állt, hogy az utolsó busz a 22:30-as, minden nap közlekedik.

Erre a buszmegállóba érve láttam, hogy változott a menetrend, az utolsó már 21:15-kor elment. Így gyalogolhattam végig a várost a szakadó esőben, és úgy tűnik jól meg is fáztam. Van esély rá, hogy kártérítést ítéljenek meg nekem, ha benyújtom a számlát a gyógyszerekről?

2013. febr. 24. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van esély. Úgy egy a millióhoz.
2013. febr. 24. 13:28
 2/7 intrepid ***** válasza:
100%
Annyi az esélyed, mint Szálasinak volt a népbíróság előtt.
2013. febr. 24. 13:36
 3/7 ConnectCare ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Bár 100%-ig nem vagyok benne biztos, de szerintem a menetrend csak tájékoztató jellegű, attól a társaság eltérhet. Így szerintem nem sok eséllyel kapnál kártérítést. De egy sima levelet megérhet a dolog, ha valóban elszánt vagy! Komolyabb eljárást viszont már nem hiszem, hogy megérne.

2013. febr. 24. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:

Ó, hogy itt hányszor nem tartja a menetrendet a busz...

Volt már, hogy taxiznom kellett emiatt... (20 km-t éjjel nem igazán jó móka gyalogol a főútvonalon.)

2013. febr. 24. 13:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenhol kint van, hogy a menetrend tájékoztató jellegű és hogy fenntartják a változtatás jogát...
2013. febr. 24. 13:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, ha kártérítést kapnál én meg lennék lepődve, mint Bajnai az Internacionálé alatt.
2013. febr. 24. 14:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, de ez Magyarország. Itt sajnos nincs sok esélyed. Viszont egy kérvényt megér írni a társaságnak, az csak postaköltségbe kerül. Legyél hivatalos, támaszd alá dokumentumokkal, és jelezd, hogy bízol abban, hogy sikerül megegyeznetek peren kívül.
2013. febr. 24. 19:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!