Köteles-e a behajtó cég nekem kiadni a papírokat a többszöri felszólításokról?
Figyelt kérdés
Kaptam egy egyszerű, nem ajánlott levelet egy behajtó cégtől,hogy "többszöri felszólítás" ellenére sem fizetek ki egy tartozást, ezért három napon belül fizessem ki a küldött csekken lévő összeget.Én nem kaptam semmilyen felszólításokat sem.Utána jártam, egy több éves T-Hom lemaradásról van szó.Beszéltem a T-Hommal,azt mondták ők kiküldtek egy levelet és utána átadták behajtásra.Ennek már másfél éve. Írtam a behajtó cégnek, ha bizonyítják a " többszöri felszólítást " , fizetek. Ezt már öt levélben és egy faxban megírtam nekik az elmúlt három hónapban, de még válaszra sem méltatnak.Kérhetem a felszólításokra vonatkozó papírokat ?2013. febr. 23. 21:31
1/4 anonim válasza:
Igen és kötelesek kiadni ! Menj a fogyasztóvédelemhez, mert különben a behajtás összes díját (szöszi asszisztenshölgy óradíja, ügyvédjük napi díja, póstázási díjak, számítógéphasználat díja) téged terhel.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi , én is gondoltam rá , valószínű meg is teszem.
2013. febr. 24. 18:47
3/4 anonim válasza:
Ebben a szakaszban felszólító leveleket sima küldeményként nem is küldhetnek. A leveledre pedig 30 napon belül kellene válaszolniuk...
4/4 A kérdező kommentje:
A Fogyasztóvédelem tovább küldött a Békéltető Testülethez. Elküldtem nekik minden levelet, most itt tartok. Közben bejelentkezett a behajtó cég, hogy fizessek, vagy bíróságra viszik az ügyet. Ez egy nemnormális világ... :-(
2013. márc. 6. 20:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!