Tulajdonképpen ma Magyarországon bárkinek a fényképét ki lehet plakátolni és aláírni azt amit csak akarunk, nem ütközik semmilyen személyiségi jogba, rágalmazásba?
Mindkét oldal(Bal/Jobb) ezt csinálja jelenleg.
Ezt így itt bárki megteheti? Tehát én is kitehetem egy "ellenségem" fényképét aláírva mondjuk hogy "disznó".
Ez nem ütközik semmilyen személyiségi jogba? Nem perelhetik ezek a politikai vezetők egymást mondjuk rágalmazásért?
Jó védi őket a mentelmi jog, de az csak személyekre vonatkozik, a pártjaikra nem és ez a pártok kampánya. Szerintem túl messzire mentek egymás ócsárlásában, ideje lenne rendet tenni.
Csak engem zavar?
Politikában jóval megengedőbb a törvény, mivel ott egymás ellen küzdenek a szereplők. Persze rágalmazni, jó ízlést sérteni nekik sem lehet, csak a másik terveit, kormányzását szidni, kifigurázni.
Sima közszereplők is perelhetnének, ha csak úgy kiplakátolnád a várost a képükkel, meg pl. adócsaló, házasságszédelgő feliratokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!