Bkv, mire lehet számítani ez ügyben?
Röviden a történet annyi, hogy szeptemberben vidékről Pestre költöztem és egyik haverom felajánlotta, hogy nekem adja a kitöltetlen bérletét! (Mint kiderült a bérlet érvényes volt, májusban vásárolták, de üresen kapta kézbe az illető) Én átvettem, kitőltöttem, majdnem 3 napot utaztam is vele, aztán elkapott az ellenőr. Közölte, hogy a bérleten átvannak javítva a számok, elkobozta, majd megbűntetett 16000ft -re, amit természetesen kiis fizettem egy hónapon belül, aztán valamikor oktorben kaptam egy idézést magánokirat hamisítás vádjával. Elmentem a rendőrségre, de elötte beszéltem a sráccal, hogy most mi legyen aztmondta, hogy mondjam azt hogy: augusztusban vettem jegypénztárban és azt, hogy a bérlet elirás miatt lett átírva így nem lesz az egészből semmi. Megfogadtam a tanácsát! December végén kaptam egy ujabb levelet amiben az állt, hogy 2 hónappal meg hosszabbítják az eljárást. Most a rendőrségtől február 18-án kaptam egy ujabb idézést...
Szerintetek Mire számíthatok?
Előbb utóbb minden kiderül(het).
Egyébként, miért jó neked, őt védeni? Sokat veszthetsz, ne most légy nagylelkű!
Százezres nagyságrendben gondolkozz!!!
Esetleg közmunkával ledolgozhatod, de nem biztos
Régen úgy volt, hogy 5.000 Ft = 1 nap 6 órás közmunka
Tehát 100.000 ft esetén már egy hónapot kell ledolgoznod, mert ugye 20-22 munkanap van egy hónapban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!