Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Haszon elvezeti jog meg...

Haszon elvezeti jog meg tamadhato?

Figyelt kérdés
A baratom apukajanak van egy haza de a volt elettarsa a haszonelvezo 'na most ez a no soha nem koltott semmit erre a hazra csak a ''baratom apukaja '' ezt a hazat szeretne nekunk adni de a no penzt kerne erte nem lehet valamit ellene tenni?
2013. febr. 18. 14:01
 1/8 Andizsuzsi ***** válasza:

Ki szeretné bektek adni a házat? Ha a barátod apukájáé a ház, és még él, akkor hogy lehet a barátnője a haszonélvező?

(Amúgy a haszonélvezőnek nem kell semmit sem költeni a házra, benne van a nevében, a hasznait élvezi. A többi a tulajdonos dolga)

2013. febr. 18. 14:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Andizsuzsi, attól a férj exe még lehet haszonélvező, hogy a férj él. :) Nekem is él anyum, én vagyok a tulaj, ő a haszonélvező, és én is élek :)

Kérdező! A haszonélvezeti jogot megváltani vagy megszüntetni lehet (vagy megszünik a haszonélvező halálával). Megtámadni nem igen lehet.

2013. febr. 18. 14:16
 3/8 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nekem is él anyum, én vagyok a tulaj, ő a haszonélvező, és én is élek :)"

De gondolom, te édesapád után örökölted a házat, ezért édesanyád a haszonélvezője.

A kérdésben szereplő édesapa viszont él, és nem derült ki, hogy ki a tulajdonos. Mert ha az édesapa meghalt volna, és az élettárs a haszonélvező, akkor a kérdező barátja lenne a tulajdonos. De így? Ki van kivel? Vagy csak én vagyok nagyon értetlen?

2013. febr. 18. 14:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Haszonélvezeti jogot bárikre lehet "testálni", nem kell hozzá örökölni. :) Ajándékba is adhatta neki az ex férje (barátja). Csak ügyvédhez kell elmenni, megkötni a szerződést, és máris haszonélvező.
2013. febr. 18. 14:23
 5/8 Andizsuzsi ***** válasza:
Na de ha egy ingatlan haszonélvezeti jogát odaajándékozta valakinek, akkor tudhatja, hogy a felett az ingatlannal nem rendelkezhet. Illetve tulajdonképpen elajándékozhatja a gyerekének, de a haszonélvezet attól még marad.
2013. febr. 18. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ez az! Szerintem akkora volt a szerelem, hogy a pasi így akarta a nőnek bizonyítani, hogy nem semmizi ki.... CSak hát nem jött be, mert közben ex lett belőle. A haszonélvezeti jog meg maradt :(
2013. febr. 18. 14:34
 7/8 szántóvető ***** válasza:
semmit nem lehet tenni.vegyétek meg a haszonélvezeti jogot pénzért,más megoldás nincs.
2013. febr. 18. 14:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Ügyvédként mondom, hogy ha nem telt el 1 év a haszonélvezeti jog alapítása óta, akkor megtámadható. Ha eltelt, akkor meg kell indokolni, miért csak most zavar. A jog azonban megváltható, és tényleg fizetni kell érte.
2013. febr. 19. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!