Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha népszavazás lenne a marihuá...

Ha népszavazás lenne a marihuána legalizálásáról akkor te mire szavaznál?

Figyelt kérdés

Igen legyen legális.

Nem ne legyen legális.

Én az igenre tenném a voksom mert szerintem feleslegesen tiltsuk,és sokk munkát és pénzt hozna az országnak ami most nem jönne rosszul...

2013. febr. 17. 12:27
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Eddig a többség legalizálna ki lenne benne egy aláírásgyűjtésbe ?
2013. febr. 17. 13:06
 12/30 anonim ***** válasza:
54%

Hát azért egy ilyen legalizáláshoz nem ezres nagyságrendben kell aláírást gyűjteni, hanem azért legalább egy megyényi emberre szükség van.

Mivel illegális, ezért drága. Nagyon megéri termeszteni, kb 100-szor jobban, mint dohányt, és még így is relatív alacsony a rizikófaktora. Szóval jó lenne, ha megszűnne a feketekereskedelem.

2013. febr. 17. 13:17
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem.
2013. febr. 17. 13:23
 14/30 anonim ***** válasza:
81%

Csak akkor, ha a kezdeményezésben legalább úgy korlátoznák a használatát, mint a dohányzásét és az alkoholfogyasztásét, együttvéve. Nem kérek sem betépett sofőrökből, sem a mellettem cigizők füstjéből.

Ha ezt is vállalják, akkor miért ne, legyen legális.

2013. febr. 17. 13:24
 15/30 anonim ***** válasza:
68%

Alapesetben nem mennék szavazni.

Ha muszáj lenne választanom, inkább a nemre voksolnék, mert a másik legális tudatmódosító szercsoport, a különböző alkoholos italok elosztásának normális, a kiskorúakat is kellően védő változatát sem sikerült kiötleni, pedig úgy 3000 éve dolgozik rajta a Föld lakossága.

Valamint a fűnél (az egyéb mellkhatások mellett) ami az alkoholnál mint első iylen elterjedt szerként még nem jelentkezett problémaként az, hogy mi van ha a két szer különböző formáit kombináljuk, az élvezetek halmozása céljából? Főleg ha rendszeressé válik.

A kérdező amit felhoztál az alapján, bármit engedélyezni lehetne amit jelenleg a törvény tilt.

2013. febr. 17. 13:56
 16/30 anonim ***** válasza:
75%
A marihuana meg az alkohol is káros ha rendszeresen és sokat használ az ember.Az alkohol az gyorsabban leépít meg az fizikai függőséget is okoz.Sajnos tudni kell kezelni mind kettőt.De ha az alkohol legális akkor a marihuana miért ne lehetne.Ázsiába egy csomó helyen meg az legális a pia meg nem.
2013. febr. 17. 14:05
 17/30 anonim ***** válasza:
77%

Igen, legyen legális.

Az alkohol többet árt egyéni és társadalmi szinten is, mégis legális.

Többet érünk el azzal, ha szervezett formában az embereket a kockázatokról, mint ha betiltjuk, és a dílertől tud mindent.

Továbbá a legalizálással részben kihúzzuk a talajt a szervezett bűnözés lába alól is.

Persze, vezetni senki ne vezessen beszívva, az alkoholhoz hasonló korlátok bőven kellenek.

2013. febr. 17. 14:17
 18/30 anonim ***** válasza:
49%
Iszom és dohányzom,de le tudnék szokni,nem füvezek de legyen legális.Csak mindhárom árát emeljék a Holdig,egye meg ezeket a szgénygyáros holmikat a manó...
2013. febr. 17. 14:39
 19/30 /Anita_'94/ ***** válasza:
80%
Ne legyen legális.
2013. febr. 17. 14:44
 20/30 anonim ***** válasza:

"Csak akkor, ha a kezdeményezésben legalább úgy korlátoznák a használatát, mint a dohányzásét és az alkoholfogyasztásét, együttvéve. Nem kérek sem betépett sofőrökből, sem a mellettem cigizők füstjéből."

Ezt én úgy gondoltam, hogy evidens.

Nem arról van szó a kérdésben sem, hogy bárhol, bármikor lehessen használni.

Azért érdekes azt is megnézni, hogy eddig a "nem"-re voksolók közül nagyon kevesen indokolták is meg, hogy miért nem.

Pedig mondjuk én kíváncsi lennék, hogy mi az ellenvetés.

(Valószínűleg elég sok téves információ lapul a fejekben és ez, de ki tudja.)

2013. febr. 17. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!