Rendőrség foglalkozik ilyennel? Hová forduljak? Visszakaphatom a pénzemet?
Anyukák biztosan Vateráznak. Segítségre van szükségem!
3 dolog történt, ami nagyobb értékű és nem tudom, hogy mit csináljak? Rendőrség foglalkozik ilyennel? Az az érdekes, ahol 20 ezerrel loptak meg, hogy van két telefonszámom, mindkettőnek más a tulajdonosa, más a számla tulajdonosának a neve és más a felhasználónév is.
Hová forduljak? Visszakaphatom a pénzeimet??? Köszönöm
én egyszer egy telefont vettem 4500ft+500ft pk-ért, vagyis 5000ft-ot utaltam, telot nem kaptam. feljelentettem, megnéztem az értékeléseit, nem csak engem vágott át. kb. 8an feljelentettük, abból 4-5en visszakapták a pénzt (állítólag bele kellett volna írni a feljelentésbe, hogy visszaigényelem, ezt nekem senki sem mondta, így én nem kaptam vissza :( ) a rendőrségen húzták a szájukat, hogy ilyennel kell foglalkozniuk, de nekem diákként az az 5000 is pénz volt...
értékelései milyenek az eladónak? látszik, hogy többeket is átvert? első nekifutásra írj a vaterának, hogy mi történt!
Mostanában zárták ki és azóta a pozitív értékelések között van négy negatív, ami nem ért célba, de ahogy látom max. 4000ft-ról van szó.
8-an feljelentettétek és mi lett belőle? Hogyan fogtatok össze?
Eddig nem vert át senkit, amióta kizárták látszik, hogy többeket is átver/t.
Írtam a vaterának. Azt mondták, hogy tegyem meg a feljelentést, ők meg a rendőröknek kiadják az adatokat! Ha a hatóságok kérik.
De milyen értéktől foglalkoznak velem?
20 ezer forint fölött bűncselekmény.
Próbáld meg, baj nem lehet belőle.
Szép napot mindenkinek!
Jelenleg Magyarországon 50.000,- Ft a szabálysértési értékhatár. Ez alatt okozott kár szabálysértésnek minősül, felette bűncselekmény.
De!!
Amennyiben megállapítható, hogy az elkövető több alkalommal szabálysértési értékre elkövette a cselekményt, akkor esetleg megállapítható az üzletszerűség is. Ilyenkor nem számít az érték.
Az internetes hirdetések alkalmával általában üzletszerűen , szabálysértési értéket meg nem haladó értékre elkövetett csalás állapítható meg.
BTK. 318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2)982 A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
a) bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
c) üzletszerűen
d)983
követik el.
Beadhatod a feljelentést,nem tapasztalatból mondom,hogy nem foglalkoznak velük...
Kár az idegeskedésért,és az időért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!