Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fogyasztóvédelmi kérdés!...

Fogyasztóvédelmi kérdés! Kanapé probléma. Kit terhel a költség?

Figyelt kérdés

Vettem egy közel 200 000 forintos kanapét amivel minőségi problémáim vannak.

Rugós kanapé amin szivacs réteg van, ez a szivacsréteg pár helyen teljesen besüppedt így közel sem olyan kényelmi komfortot ad mint máshol.

A vásárlás helyén felvettük a jegyzőkönyvet, ígéretet kaptam, hogy felveszik a kapcsolatot a gyártóval.

A kanapé azonban 200 km-el a vásárlás helyétől eltérő helyen van, amire az eladó azt mondta, hogy a gyártó "esetleg" kimegy házhoz és megnézi a terméket, de ha nem találja minőségben kifogásolhatónak a kanapét akkor rám terheli a kiszállás költségét, több 10 000 forintot.

2013. febr. 14. 22:00
 1/4 A kérdező kommentje:
Elolvastam pár idevonatkozó jogszabályt amiben azt írják, hogy tartós fogyasztási cikk esetében és ha nehezen szállítható a termék akkor kötelesek megnézni, ha nem alapozott a panasz arról nem ír. Amúgy is nevetséges, hogy a gyártó dönti el, hogy elfogadja e a panaszt.
2013. febr. 14. 22:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Hab a tortán, hogy az üzletben be akarta bizonyítani az eladó, hogy nem tartós fogyasztási cikk, nem szól hosszú időre egy kanapé.
2013. febr. 14. 22:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez így van, ha nem találják a problémádat valósnak jó hogy te fizeted ki, most akkor minden hülyeséget vizsgáljanak ki?

Amerikában ennek már hagyománya van, volt, h valaki azért perelt, mert nem volt a használati útmutatóban, h a ruhát vasalás előtt le kell venni.

2013. febr. 17. 15:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Az addig oké, de meglehetősen elutasítóak voltak már az üzletben, így kétlem, hogy elfogulatlanul fog megszületni a döntés. Nekem ne kezdje el magyarázni az eladó, hogy egy kanapé nem tartós fogyasztási cikk! 4 hónap alatt kiülöm a 85kg-ommal akkor az milyen minőség? 200 000 fizettem érte!
2013. febr. 17. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!