Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Engedélyköteles-e a közterület...

Engedélyköteles-e a közterületen való forgatás TV-stáboknak/magáncélra/üzleti jelleggel? Ha engedélyköteles, kitől és hogyan kell beszerezni?

Figyelt kérdés
a kérdés kitelepült forgatásokra is érvényes, mikor kellékeket, világítást, stb is használnak, illetve abban az esetben is, ha csak egy interjú, vagy ilyesmi készül, és nincsenek külön felszerelések, mint pl. világítás, kameramozgató eszközök, stb..
2009. szept. 7. 02:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Erről nem rég hallottam. Ha közterületen fotózol vagy videózol, akkor nem köthetnek rád, hogy töröld ki a fotót, mert csúnyán nézek ki rajta. Mert te egy közterületet fényképeztél, amin idegenek is szerepelnek.

Tehát engedély nem kell KÖZTERÜLETEN, ha jól hallottam. Akkor kell, ha le akarsz záratni valamilyen utat a forgatás miatt.

2009. szept. 7. 07:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy nem szükséges hozzá engedély, csak abban az esetben, ha területet is foglalsz vele, pl. a nagyobb eszközökkel, mint világítás, fahrt sín, ilyesmi.. Ha már ilyen "engedélyköteles kategóriába" tartozik egy forgatás, akkor hol és hogyan lehet beszerezni az engedélyt? A témával kapcsolatban várnám filmes, tv-s kollegák válaszát is, mégpedig, hogy hogyan működik ez a dolog a gyakorlatban.
2009. szept. 7. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:

07:19-es vagyok.

Szerintem a polgármesteri hivatalban tudsz erre engedélyt kérni, de tőlük telefonon pontosan megtudakolhatod, hogy mikor kell engedély, és mikor nem.

De szerintem ha látsz egy biztos urat az utcán (nagyon ritka, de ha mégis), akkor ő is meg tudja mondani, hogy milyen papírokat kér milyen esetekben.

2009. szept. 8. 15:32
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket! :)

Továbbra is várnám szakmabeliek válaszát is, akik a gyakorlati oldalát is ismerik ennek.

2009. szept. 8. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!