Engedélyköteles-e a közterületen való forgatás TV-stáboknak/magáncélra/üzleti jelleggel? Ha engedélyköteles, kitől és hogyan kell beszerezni?
Erről nem rég hallottam. Ha közterületen fotózol vagy videózol, akkor nem köthetnek rád, hogy töröld ki a fotót, mert csúnyán nézek ki rajta. Mert te egy közterületet fényképeztél, amin idegenek is szerepelnek.
Tehát engedély nem kell KÖZTERÜLETEN, ha jól hallottam. Akkor kell, ha le akarsz záratni valamilyen utat a forgatás miatt.
07:19-es vagyok.
Szerintem a polgármesteri hivatalban tudsz erre engedélyt kérni, de tőlük telefonon pontosan megtudakolhatod, hogy mikor kell engedély, és mikor nem.
De szerintem ha látsz egy biztos urat az utcán (nagyon ritka, de ha mégis), akkor ő is meg tudja mondani, hogy milyen papírokat kér milyen esetekben.
Köszi a tippeket! :)
Továbbra is várnám szakmabeliek válaszát is, akik a gyakorlati oldalát is ismerik ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!