Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnál a kormány részéről...

Támogatnál a kormány részéről ilyen intézkedést a felsőoktatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A minimum ponthatárt legalább 400, de inkább 420 pontra növelni, viszont nincs tandíj semmilyen formában.

A trükk az, h ugye manapság minden hülyét felvesznek, a 420 viszont már egy elég tekintélyes pontszám, valószínűleg aki teljesíti annak van rálátása, h mit, h szeretne a jövőben és elméletileg olyan szakot választ, aminek elvégzése után fog munkahelyet találni(rosszul vagyok mikor a sok idióta nyíg, h diplomás és nem tud elhelyezkedni, hát persze, nem egy szendvicssütő szakra kellett volna menni és/vagy nem olyanra, amivel lassan már mindenki rendelkezik).

Ezáltal értelmét vesztené a röghöz kötés is.

Javítsatok ki, ha nem jól gondolom.

2013. febr. 10. 08:20
1 2
 11/19 rémuralom ***** válasza:
67%

Hiába keres pontot a tanár, ha nem talál. Az infó érettségin nem kezdesz el parázni, hogy hol kell betűméretet állítani, de a matek érettségin simán előfordulhat, hogy a háromszögekre vonatkozó rengeteg tétel közül pont az nem jut eszedbe, amit egy tízpontos feladathoz használni kellene.

Meg a felvételi rendszer is elég gáz. Oké, kell matektudás a programozáshoz, de nem a matek en bloc, hanem algebra, logika, gráfelmélet meg még egy-két finomság. Geometria, trigonometria például nagyon nem (bár én nem vagyok programozó, ha egy programozó olvassa ezt, és máshogy tudja, nyugodtan javítson ki). A matek érettségi viszont tele van ezekkel.

Az általad javasolt ponthatárok egyébként horribilisek. 420 pont csak többletpontokkal hozható. Milyen többletpontok vannak? Van ugye az emelt érettségiért 50. Ha a középszintű matekot megírnád 95-re, az emeltet meg csak 70-re sikerül, akkor azzal az ötven pont bónusszal máris csak 25-öt nyertél. Emellé egy min. 98%-os infó kéne, hogy felvegyenek 420 ponttal programozónak. Vagy nyelvvizsga, és akkor mehetsz 98% alá is.

Vagy éppen lehetsz fogyatékos, terhes, vagy állami gondozott, esetleg ezek kombinációja, és akkor ezekért is jár 20 vagy 40 többletpont. Én ezt tartom a legnagyobb baromságnak a felvételiben. Ha van egy többletpontok nélkül 378 pontot teljesítő jelentkező egy felsőfokú nyelvvizsgával, az csak 418 pont, pont lecsúszik. Ha van egy 360 pontot teljesítő játékosunk, szintén nyelvvizsgával aki vette a fáradságot, hogy teherbe essen (finoman fogalmaztam), vagy - akár önhibájából, akár önhibáján kívül - kezelésbe vette a gyámügy, az már 420 pont, pont befér. Pedig gyengébb teljesítményt nyújtott.

2013. febr. 10. 12:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Ez az ötlet nagyon nem lenne jó megoldás, erre elég sok jó érv elhangzott.

Mondjuk valóban, jó sok embert ki lehetne zárni így a felsőoktatásból, csak nem azokat akiket kéne...

2013. febr. 10. 12:52
 13/19 anonim ***** válasza:

Újfajta felvételit kellene bevezetni, és nem a béna és szubjektív középiskolai átlagok meg az érettségik alapján szűrni.

Azt bárki meg tudja csinálni, akit kicsit is megnyomnak a szülei. Aztán jön első félév után a "hű de sz*r ez, hát én ezt nem csinálom meg", -2 államis félév, újrafelvételi más szakon, és kezdődik elölről az egész.

2013. febr. 10. 14:16
 14/19 anonim ***** válasza:
74%

És az a 9. hónapos OKJ végzettségű földrajz tanár tanítja majd a gyerekedet földrajzra?

A földrajz tanár pedig nem BTK hanem TTK szak.

2013. febr. 10. 18:21
 15/19 anonim ***** válasza:
17%
Nem azt kellene megszüntetni, hogy a terhes diák akinek a szüleinek csak 8. általánosa van előbb bekerül mint egy emelt nyelvvizsgával és szakmával rendelkező szülő gyereke.
2013. febr. 10. 18:29
 16/19 anonim ***** válasza:

"Nem azt kellene megszüntetni, hogy a terhes diák akinek a szüleinek csak 8. általánosa van előbb bekerül mint egy emelt nyelvvizsgával és szakmával rendelkező szülő gyereke."

Ha valakit egy "terhes diák akinek a szüleinek csak 8. általánosa van" azzal a +20 ponttal ki tud szorítani az áhított szakjáról, az meg is érdemli.

2013. febr. 10. 20:00
 17/19 A kérdező kommentje:

Egy raklap fa.szságot hordtatok össze...

Miért szerintetek a programozó csak programírást fog tanulni?

Lehet nem volt jó napja és csak egy kettes jött össze?

Ba.zdmeg, leírtam, így járt.

Most akkor sajnáljam meg és kerüljön be kettessel?

Vagy h gondoltad ezt?

Épp az, h egy értelmes érvet nem hoztatok(egy felhasználó kivételével), de nem is baj, a kérdés tökéletesen tükrözi, h nektek semmi nem jó.

Ha van tandíj és mehet boldog-boldogtalan, de ha nincs, de viszont tanulni kell az is baj.

Szánalmas....már értem a kormány miért is szar a fejetekre....

Én is azt tenném.

2013. febr. 11. 05:17
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel sem sz.rabbak a válaszok, mint a te univerzális ponthatár javaslatod. Vagy az az ötleted, hogy a ponthatár és nem a tandíj garantálja, hogy mindenki olyan szakra jelentkezik, amivel majd jól el tud helyezkedni, és keresni.

Vagy az, hogy ennek bármi köze a röghöz kötéshez. Azt ugyanis a hazai munkaerőpiac javulása oldaná meg.

2013. febr. 11. 09:48
 19/19 A kérdező kommentje:

Persze, ahhoz képest a Kodolányin behozták, h 400 pont fölött nincs tandíj!

Nyugodtan nézz utána, a M2 metró ki van plakátva.

Tegnap reggel láttam!

2013. febr. 12. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!