Szocpol megtartása feltételek teljesítése után de idő előtti eladás során? Info bent.
Üdv.
2004 ben vásárolt új ingatlanra 1 már meglévő s 1 születendő gyermekre vettünk igénybe szocpol támogatást új lakás vásárlására összesen 1,6 millió forintnyi összeget, ebből 400eft adó visszatérítési támogatás. Jelenleg úgy áll a helyzet hogy a 2 gyerek meg is volna de elváltunk a férjemmel jogerősen 1 éve. Most a lakást eladnánk de 2014,11 hó-ig rajta a szocpol a magyar állam kincstár javára bejegyezve. Ezt a 1,6mft-ot a kincstár szerint vissza kell fizetnem ha eladom a lakást. vagy esetleg fel is lehet függeszteni 1-3 évre attól függ hogy építkezek-e majd vagy másik lakást veszek ebből az összegből. Kérdésem az lenne hogy mivel meg van a 2 gyerek ami elvileg a feltétel volt így semmi lehetőségem nincs hogy ezt az összeget ne kelljen ennyi idő után is még befizetnem? Illetve ha felfüggesztem akár 3 évre de ezalatt lejár a kölcsön ideje akkor én azt kézhez kapom vagy mivel nekik adtam így mindenképp csak felhasználásra kapom vissza ahogy ők mondják? Mindenki mást mond sajnos. van aki szerint már nem kérhetik a pénzt de van aki szerint igen is letétbe kell tennem. Tudnátok segíteni hogy mi is a valós helyzet? s ha lehetséges akkor hogy tarthatnám magamnál azt az amúgy is maradék kis pénzt? Még annyi hogy ez egy banki hitel mellé lett felvéve s azt már több mint egy éve visszafizettük. Előre is köszönöm.
Erről szerződést irtál alá, igy természetesen a kijelőlt határidőig visszaveszik, vagyis letétbe helyezik a fentiek szerint. Lakás vásárlására egy éved van, új ház épitéséhez 3 év, hogy felhasználhasd. Amúgy mivel ez nem segély, hanem szociális támogatás meghatározott dologra -lakásvásárlás- igy nem fogod megkapni kézbe semmiképp. Amikor is nem követeli vissza az állam, az a bizonyos szerződésben kikötött 10 év lejárta....
De ha majd kikéred a tulajdonlapot, azon is fel van tüntetve az állam részére fenntartott terhelés, igy semmiképp nem tudod kikerülni, különben nem lesz "tiszta" a tulajdonlapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!