Hogy lehet megoldani ha bejelentkezek valahova abba a háztartásba a jövedelmem ne számolják bele?
"Megszűnik a 104-es hívószám"
Nemlehet.
Mivel a 'lakcím' és 'háztartás" szó ugyanazt jelenti a törvény előtt.
Ezt felváltva, véletlenszerűen használja a jogi nyelv, hogy esztétikus legyen a mondat a törvények szövegében.
(ne legyen szóismétlés)
Marhaság. Meg lehet!
Azt mondod, hogy külön háztartásban éltek egy fedél alatt. Vagyis külön kaja, a rezsibe befizetsz...
Már hogy a viharba ne lehetne. Kitanultam az egyetemen, munkába állottam. Az állandó lakcímem a szülői ház volt. Ideiglenes lakcím hivatalosan még valamilyen kolesz. Egyébként nem bejelentett albérlet.
Ha a jövedelmemet beszámolják, akkor testvérem semmilyen támogatásra nem jogosult, mert úgy már sok lett volna az egy főre eső összeg. Se szoctám, se Bursa Hungarica, se semmi.
Anyumék felmentek a polgármesteri hivatalba, és "áttetettek külön háztartásba". Tehát hivatalosan ott lakom, ahol ők, meg tesóm, de külön kasszán.
Ez így lehetséges, szabályos és igaz. Nekem van külön keresetem, amihez a többieknek "nincs köze". Meg vannak anyumék, akik kis pénzekből taníttatják tesót. Attól, hogy nekem van keresetem, a szülők és a testvér(ek) még továbbra is rászorultak lesznek.
Ezt meg lehet csináltatni, és szabályos és törvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!