Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megsértek-e valamilyen törvény...

Ozmium42 kérdése:

Megsértek-e valamilyen törvényt, ha valami okból megkövetelem valakitől, hogy mutassa be a családfáját?

Figyelt kérdés
Példa: alapítok egy gittegyletet, ami soha, sehol nincs bejegyezve, nem létezik jogilag. Azt mondom, hogy csak az léphet be, aki megmutatja a családfáját 4 generációig visszavezetve. Ezután én a családfa alapján eldöntöm, hogy lehet-e tagja a gittegyletnek, vagy nem. Nyilván a gittegylet jogilag nem megfogható, de engem, mint magánembert ezért a cselekedetemért büntethetnek? Például sértheti ez az emberi méltóságot?
2013. febr. 6. 23:32
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem, bár elég nagy hülyeségnek hangzik.
2013. febr. 6. 23:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
sztem nem sértesz törvényt, de az biztos, hogy baromi kevesen lesznek a gittegyletedben :D 43 éves vagyok, elég sok embert ismerek, de nem gondolnám, hogy akár egy is be tudná mutatni a családfáját :D
2013. febr. 6. 23:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Az hagyján, hogy "hívhatok"!

De ha valaki jönni akar, és emiatt utasítom el, és emiatt feljelent (be is bizonyítja valahogy), akkor mi van?

Továbbra is nem bejegyzett dologról van szó. Gittegylet.

2013. febr. 7. 00:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Maga az EU is egy gittegylet volt, azt hiszem kétezer-valameddig. Ugyanis ekkor kapott jogi személyiséget, tehát azelőtt ilyen értelemben nem létezett. Vicces.
2013. febr. 7. 01:33
 5/7 anonim ***** válasza:

"Megsértek-e valamilyen törvényt, ha valami okból megkövetelem valakitől, hogy mutassa be a családfáját?"

Ez mindössze attól függ mit értesz megkövetelés alatt. Ha például egy tokarevet tartasz a homlokához attól nem minden jogász ugrálna örömében.

2013. febr. 7. 02:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor vagy a legkorrektebb ha megmondod hogy zsidók kizárva, mert rossz tapasztalataid vannak velük.

De miért sértenél?

Egy sima mezei beszélgetésben rákérdezel, majd még mielőtt akármi hivatalos beléptetés történik megkéred hogy menjen el a levéltárba vagy hova és hozza el a papírokat az ősökről, ha ez megvan és látszik hogy nem zsidó, akkor beveszed.

De ha ez egy privát egylet, akkor is azt veszel be akit akarsz.

Sőt egy látványos arabot meg be sem engednének egy zsinagógába, azt mégsem pattog senki sem hogy rasszizmus, meg antiarabizmus.

2013. febr. 7. 03:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha jogilag nem létezik az egyesület, és te nem akarod bevenni egy nem létező egyesületbe, akkor miért perelne be? Mert nem leszel a barátja?
2013. febr. 7. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!