Nem túlzás, hogy már egy kis csoki miatt elzárás járhat?
Nem tudom mi van ezekkel a magyar törvényekkel,már egy 100-ft os csokiért is lecsuknak 72 órára.
Nem túlzás ez?
Ma is egy idős nénit vittek el bilincsben a rendőrök egy cs.cukorért és azt mondták,hogy viszik lecsukni.
Szerintem nem igaz,mert a bíróság dönt,hogy lesz e 72 óra elzárás vagy nem.
Szerintetek nem túlzás ez?
Nem túlzás. Az ítéletnél úgyis beszámítják majd enyhítő körülménynek a néni korát, tehát nem értem, miért kellene emiatt mentesíteni az eljárás alól.
Egyébként van abban valami igazság, hogy ha ellopsz ezer forintot, akkor elkapnak - de ha százmilliót lopsz el, megúszod, és még csak nem is hiányolja majd senki a pénzt.
Akkor tegyük fel 3 nap 100 Forintért -> 12 ezer Ft lopás az 1 év. Szerintem reális, főleg, hogy az eddigi válaszolók is alátámasztják, hogy a lopás, mint tény, alapvetően is megtorlást igényel. A büntetés azért van, hogy a bűnös tanuljon belőle és be tudjon illeszkedni a társadalomba.
Akkor lenne túlzás, ha helyben levágnák a kezét. 72 óra az elég büntetés, sőt, lehetne több is. Egyébként pedig inkább 24 óra szokott lenni, 72 óra a problémás személyeknél van - legyen az idős vagy fiatal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!