Szerzői jogok megsértése?
Figyelt kérdés
Ha van egy könyvidézet, amit egy olyan honlapon találtam, amely jogosan használja azt, viszont én kiírnám máshová is (feltüntetve a szerzőt, címet etc.), akkor az a szerzői jog megsértése?
Szóval, hacsak nem kutatnám fel a kiadót, semmiféle könyvidézetet nem tehetnék ki sehová, úgy sem, ha feltüntetem az eredeti szerzőt, kiadót?
2013. febr. 6. 02:44
1/4 anonim válasza:
Ha feltünteted a szerző nevét stb akkor nyugodtan kiteheted. Az nem szerzői jogsértés. De mondjuk lehetnek olyan részek amikor/amihez a szerző kiköti hogy csak az ő engedélyével terjeszthető. Viszont ha odaírod a kitől, miből stb s főleg hogy már máshol is fenn lévő dologról van szó, azért sohasem fognak megszólni, beperelni. Reklámozod, ami nekik is jó! Kivételek akadhatnak persze de az esetek 99,9% ában ha így jársz el, nem lehet bajod!
2/4 anonim válasza:
Elég sz* a jogrend, ha marad 0,1%.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2013. febr. 7. 14:20
4/4 anonim válasza:
Az a 0,1% nem a jogi galiba, hanem egy bafax író aki bekavarhat. Gyanus ha pl egyházi könyvet tesz fel egy sátánista weblapra akkor az írónak nem tetszik, mégha jogilag rendben is lenne. Ez egy éles kontrasztú példa de ilyenre gondolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!