Családi ház védelmi rendszere házilag, legálisan?
Üdv, milyen legális módszerekkel védhetem meg házam a betörőktől? Azt pl. tudom, hogy áramot nem vezethetek bele a kilincsbe (érthetetlen, miért nem), de mit tehetek a betörések ellen?
Pl. ajtó fölé 10 kilós súly, ha vki kinyitja és agyoncsapja? Ezért felelnem kell a törvény előtt, mint gyilkos? stb.
Tippeket kérek, köszönöm.
Szal ha bejön vki és szépen mosolyog, ki sem tessékelhetem?
Komolyan, az embernek sírhatnékja van.
Remélem a Jobbiknak lesznek törvényjavaslatai erre.
> Remélem nem lesz tele minden tahó szekrénye legális
> lőfegyverekkel.
Nekem nem fájna, ha bárkinek is lenne stukkere a lakásában. Engem biztos nem fog lelőni vele, mivel nem hatolok be senki házába.
> Mi lenne, ha nem gyűjtenél akkora rohadt nagy fényűző
> értékeket abból a sajnálatosan alacsony jövedelmedből,
> amiért megéri bemenni a kissé jobb minőségű
> nyílászárókon?
OK, hogy irónia, de ne vágom, hogy érted ezt.
Jézus mennyi filmet nézzel te. Ilyen módszerek a reszkesetek betörökben van. Gondoltál már arra ha 1 családtagodat nyírnád így ki mit érezznél? Azért tiltják az ilyesmit hogy ne öld meg a szomszéd focizó gyereket.
Amugy Amerikában se müködik hogy megölsz valakitz és annak nem jár utána a hatóság.
> Jézus mennyi filmet nézzel te.
Hol élsz te, a Holdon? Nem, szerintem a Rózsadombon. Nem tudom, mit éreznél, hogy egy elutazás előtt pár nappal egy éjszaka az utcátokban 5-6 házikót kirámolnak úgy, hogy bemennek a házakba / hálószobába is.
> Azért tiltják az ilyesmit hogy ne öld meg a szomszéd focizó gyereket.
...akik nyilván az íccaka kellős közepén berúgják a labdát a zárt konyaabklakon keresztül, és csak azután másznak be.
> Amugy Amerikában se müködik hogy megölsz valakitz és
> annak nem jár utána a hatóság.
Nagyon helyes, hiszen biztos lenne vissaélés.
Teljesen el vagytok varázsolva, tökéletesen igaza van a kérdezőnek, hihetetlen. Na csak egyszer tapasztaljátok meg, milyen amikor egy idegent találsz az előszobádban. Nekem volt szerencsém hozzá.
Ráadásul valamelyik válaszoló ellentmondásba keveredik. Hogy egy tárgy nem éri meg egy ember életét? Jogos, de nem én döntöttem úgy, hogy bejön a betörő a házamba. Utálom a tolvajokat, le kéne vágni a kezüket, mint anno. Nem azért, mert rohadt gazdag vagyok, hanem pont azért, mert a nehezen megszerzett, kikapcsolódást nyújtó javaim elemelje egy cigány, vagy akárki. Miért kell őket védeni? Ha bejött lopás céljával, utána az ő baja, hogy ha esetleg belehal. Ez van. Istenem... az ilyenek miatt, mint ti van az, hogy ma már bármit meg mernek tenni az emberrel. De maradjatok csak ebben a hitben, remélem nem lesz ebben tapasztalatotok...
Utolsónak: Köszönöm.
Én meg remélem, hogy LESZ némi tapasztalatok ebben, persze csak annyi, hogy pisáljátok össze magatokat félelmetekben, amikor valaki éjszaka megkocogtatja az ablakotokat (és akkor mégcsak nem is találkoztok vele a lakásban, a vaksötétben).
Riasztó: á, hogy nekem ez eddig nem jutott eszembe...
mennyibe is kerül egy valamire használható típus?
Két-három roti vagy kuvasz a kertben, és hidd el, nem lesz gond. ;)
Bent meg érdemes egy rendőrségre bekötött riasztót beszerelni, és kész. Annyira nem drágák már szerencsére (illetve sajnos, mivel azért olcsóbbbak, mert sajna egyre több kell belőle).
Amerikában valóban sok a vétlen gyilkosság/öngyilkosság gyerekek részéről. De ez leginkább a szülő felelőssége.
Svájc üdídő ellenpélda arra, hogy hogyan kell legalizálni a fegyverviselést hatékonyan úgy, hogy ilyenek ne legyenek mindennaposak.
Tehát a legális fegyverviseléssel (pláne otthon) szerintem nincs gond, ha az ember felelősséggel tudja tartani.
Ja, és a full liberális finneknél sem okoz gondot, ha a Lappföldön a menedékházakból lopáson kapott embereket ott helyben lelövik vadászpuskával. Senki nem hullajt a tolvajokért krokodilkönnyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!