Családi ház védelmi rendszere házilag, legálisan?
Üdv, milyen legális módszerekkel védhetem meg házam a betörőktől? Azt pl. tudom, hogy áramot nem vezethetek bele a kilincsbe (érthetetlen, miért nem), de mit tehetek a betörések ellen?
Pl. ajtó fölé 10 kilós súly, ha vki kinyitja és agyoncsapja? Ezért felelnem kell a törvény előtt, mint gyilkos? stb.
Tippeket kérek, köszönöm.
Ha a "védelmi rendszeredtől" valaki megsérül, vagy meghal, akkor természetesen a törvény előtt kell majd felelned!
Amúgy a betörés ellen elég sok legális megoldás létezik (biztonsági zárak, riasztó rendszerek, rendőrségre bekötött riasztó, vasrács, stb.) ami senki életét nem veszélyezteti, de a betörés ellen védelmet nyújt.
KÖszi a válaszokat.
És ha 100-as szögekkel teli lécet teszek az ablak alá, ha bejönnek rajta, kellemetlen a meglepetés? Nem lehet azt mondani, hogy "baze, azért teszem oda, mert csak úgy"
Értitek: saját házon BELÜL.
Azt csinálsz, amit akarsz "a saját házadon belül", de ha emiatt valaki súlyosan megsérül vagy meghal (akár a betörő is!) akkor te kerülsz bíróság elé!!!
Ezt értsd meg!
A törvények szerint semmiféle indok nem lesz a felmentésedre.
Abba is gondolj bele, hogy nem csak a betörő sérülhet/halhat meg az ilyen "védelmi eszközeidtől", hanem esetleg az is, aki az életedet megmentené...
Például : tűz üt ki a lakásodban és a tűzoltó vagy a szomszédod ki szeretne téged menteni, de a 10 kilós súly agyoncsapja...
Hallottad, hogy múltkoriban egy család pont amiatt nem tudott az égő lakásukból kimenekülni, mert az ajtajukra szerelt vasrácsot nem tudták belülről kinyitni (amit a betörők ellen pont ők szereltettek fel maguknak!)...
barátnőm nagyanyja azt mondta, hogy állítólag már vezethetsz áramot a kerítésedbe. (amikor az öreg kinyírta vele az egyik uborkatolvaj cigányt, akkor még nem) De nem tudom, nem vagyok biztos benne, hogy lehet. Viszont arra gondoltam, hogy ha van 3 kerítésed, van egy kívül egy utána amiben áram van és egy belül amiben nincs. Akkor az talán okés lenne, bár kissé fogolytábor lenne belőle:)
Amit érdemes tenned amúgy, hogy beszerzel komoly biztonsági ajtót. Ablakokra tehetsz rácsot, esetleg olyat amit zárni is lehet, és akkor ha otthon vagy ki tudod nyitni. Illetve riasztó.
Szerződsz riasztós céggel, hogy ha megszólal akkor az náluk is jelez. Ez elterjedtebb cucc asszem és nem nagy áru havonta.
Köszönöm.
Sajnos az adózott pénzemből nem sok jut biztonsági cuccokra, és szomorú, hogy engem büntetnek meg, ha vmi baleset történik a sz*rházi betörővel. Mikor lesz már olyan törvény, mint Amerikában vagy Szlovákiában? Vagyis bármi áron megvédheted a jogos tulajdonod...
Áramot csak akkor vezethetsz a kerítésbe, ha a bele vezetett áram nem alkalmas emberi élet kioltására. Ennyi "lazítás" van a törvényen. Tehát rázhat, de "agyon nem rázhatja" az illetőt. Márpedig tudjuk, hogy mennyi a szív ingerküszöbe, tehát ez kb. azt jelenti, hogy ne vezess áramot a kerítésre, mert AKÁR bele is halhatnak.
A másik dolog: hazánkban nagyon "szépen" alkalmazzák a "gondatlanság" fogalmát. Márpedig ha te véletlenül egy szöges deszkát hagysz az ablakod előtt, és amiatt valaki megsérül, akkor te gondatlan voltál. Ez enyhít, de nem mentesít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!