Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudnám eltöröltetni a...

Hogyan tudnám eltöröltetni a követelt díjat?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

Volt egy autóm ami a nevemen volt. A forgalmi engedélyben a lakcímem volt beírva, ugye mint mindenkinek (legyen Budapest). Menetközben 2 évre elköltöztem így a lakcímem (legyen Gyál)is megváltozott, de a forgalmiba nem írattam át. A Gyáli önkormányzat úgy gondolta, hogy nekik kell fizetnem a gépjárműadót de csak arra az évre kérte amikor kijelentkeztem Gyálról vissza Budapestre. Ami nem is lett volna baj, csak ugye engem elfelejtettek értesíteni. Eltelt 4 év én addig rendesen fizettem a gépjárműadót Budapestre. Kivéve 2005-öt amit elvileg Gyálra kellett volna. De erről sem a Budapesti sem a Gyáli önkormányzat nem szólt, hogy hiányos. A Gyáli önkormányzat úgy gondolta hogy mivel bejelentkeztem Gyálra így fizessek kommunális adót, pedig nem az én nevemen volt a lakás. Amit úgy fél év alatt sikerült is megértetnem, mert 3x mentem be hozzájuk mire sikerült végre a papírmunka, hogy nem az én tulajdonom a lakás. Mivel szerintük se a kommunális adót és az 1 évi gépjárműadót nem fizettem bírósági végrehajtóhoz küldték az ügyet. De a bírósági végrehajtó levele után bementem tisztázni a dolgokat a Gyáli önkormányzatra és befizetették velem az elmaradt gépjárműadót és a kommunálist pedig törölték. De most a bírósági végrehajtó követeli az ő munkadíját amit ugye be sem hajtott rajtam. Írtam neki levelet, hogy be lett fizetve az összeg, mert ugye a Gyáli önkormányzat kifizettette velem, de ő csak követeli az összeget. Az autó már 2 éve össze van törve és 2008 decemberi bontási papírom is van róla, de az autót nem tudom kivonatni a forgalomból, mert a végrehajtónak rajta van a foglalása. Mit tegyek, hogy ki tudjam vonatni a forgalomból? Sajnos nem tudom kifizetni az összeget, mert álláskeresési segélyt kapok csak ami 20 ezer forint, de a végrehajtó 15 ezret kér.

Bocsi, hogy hosszúra sikeredett és remélem érthető :)

2009. szept. 4. 10:21
 1/5 anonim ***** válasza:
látod, én nem fizetek gépjárműadót, így nem is lehet ilyen gondom...
2009. szept. 4. 10:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos nem tudom a címét, de van az interneten olyan autósoknak szóló oldal, ahol többek között jogász válaszol ügyesbajos dolgaikra. Ott kérdezz rá!

Semmiképpen ne fizess, hiszen már egyszer megtetted! Én azért az "gyáli" önkormányzatot is megkérdezném, hiszen ők adták át az ügyedet a végrehajtónak. Nagyon valószínű, hogy tőlük kell vféle igazolás követelésük semmissé válásáról.

2009. szept. 4. 12:29
 3/5 anonim ***** válasza:

A végrehajtó követelése jogos, hiteles és meg kell fizetni. Az ügy végrehajtási szakaszba került, elindult a követelés állami kényszerrel történő érvényesítése. Bár tény, hogy az alapkövetelés térült, azonban a végrehajtási eljárás megindulásakor a végrehajtást az alakövetelésen felül a járulékos költségekre is kirótták. Emellett az önkormányzat megelőlegezte a végrehajtó munkadíját, amely szintén a tartozás összegét növeli.

Tehát ezt csak a végrehajtó "személyes jóindulatától" függően tudod töröltetni, hiszen ő jogosult és elvileg köteles is az adott összeget végrehajtani. Márpedig ha nem fizetsz, úgy látom, hogy végre is fogja.

Önmagában az a tény sem igaz, hogy az alapkövetelés semmis, hiszen a megfizetett összegből a LEGUTOLSÓ tétel az alapkövetelés, előtte minden egyéb járulékos költségeket és kamatot kell megfizetni.

Te tulajdonképpen kijátszottad a végrehajtót, hiszen közvetlenül a jogosulttal egyeztél meg, azonban a végrehajtó ettől függetlenül jogosult a munkadíjra, hiszen az eljárásának köszönhetően teljesül az alapkövetelés. De a járulékos dolgok még nem...

2009. szept. 4. 13:17
 4/5 anonim ***** válasza:
micsoda egy f@sz ország ez...
2009. szept. 4. 21:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy kijátszottam a végrehajtót, ugyanis az a gyáli önkormányzat adta a kezembe a csekket, miután tisztáztuk a jogtalan kommunális adó követelést, hogy fizessem be és majd ők szólnak a végrehajtónak, hogy törölje a követelést. Persze hozzáteszem az önkormányzat tagad ezerrel. Napra pontosan a kamattal együtt előttem töltötte ki a csekket a hölgy és egyből be kellett fizetnem majd a feladó szelvénnyel együtt beballagnom. De ezek szerint csak arra volt jó, hogy megszívassanak.
2009. szept. 7. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!