Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Két jogi kérdésem van!?...

Két jogi kérdésem van!? Feljelenthetem?

Figyelt kérdés
Elözmény:Szomszédasszony a minap átjött a hátsó kapun, mi az hogy átjött berontott a lakásba verte az ajtót kistúlzással és az összes femenömet felsorolta hogy feljelent minket mert nincs beoltatva a két hete nálunk lévö kutyusunk. (azóta azt pótoltuk)!Kérdésem:1.Ha feljent én feljelenthetem hogy engedély nélkül bejön a kertünkbe? Többször volt olyan hogy a barátnöm megkérdezte hogy anyósom itt volt e mert látott egy nöt a kertünkbe mikor mi otthon se voltunk anyós meg pláne nem lehetett ott! Vagyis mikor mi nem tartozkodunk otthon Ö átjárkál. Feljelenthetem?2.Ha tényleg feljelent és kijönnek Én köteles vagyok bárkit is bengedni a lakásomba?
2009. szept. 3. 09:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

senkit nem vagy köteles beengedni, kivéve, ha van róla bírósági határozata.

honnan tudja a szomszéd, hogy a kutyának van-e oltása?

2009. szept. 3. 10:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A lakásodba nem vagy köteles senkit beengedni,ha nem akarod.A hátsó kaput pedig zárd be vagy lakatold le,és akkor a szomszédasszony nem tud átjárkálni.A feljelentés csak felesleges herce-hurcával járna,és nem biztos,hogy lenne valami eredménye.
2009. szept. 3. 10:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű, hogy a rendőrség foglalkozna egy eboltási üggyel. Csak akkor folytatnák le a nyomozást, ha a kutya megharapott valakit.

A másik. Én úgy elverném ezért a vén qrvát, hogy a saját ajtaját sem tudná kinyitni, nem hogy a kertkaput. Magánlaksértésért te is feljelentheted, de ennek sincs túl sok értelme, kivéve, ha eltünt valami a kertedből.

2009. szept. 3. 10:48
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nem szándékozzuk feljelenteni!!!Csak ha mégegyszer átjön zsarolgatni minket akkor tudjam hogy amivel Én vissza vágok jogos-e?!
2009. szept. 3. 10:57
 5/15 anonim ***** válasza:
lelőném mint a xart
2009. szept. 3. 11:15
 6/15 anonim ***** válasza:
Abszolut jogos, birtokháborítást követ el, betört , becsületsértést ha veled üvöltözik, stb, feljelentheted és meg is nyered. Ez egy tiszta sor ügy.
2009. szept. 3. 11:27
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha látod hogy átjön, hívd a rendőröket. Ha már elment akkor nem ér semmit. Tartsd szóval amíg megérkeznek hogy lássák hogy ott van. Az már birtokháborítás.

Ha nem akarsz rendőröket bevonni, mehet a pepper spray a nyanya arcába. Vagy inkább ne, mert a személy -és vagyonvédelem Magyarországon főbenjáró bűn, ahogyan az önvédelem is. Megfogod a nyanyát és kirakod szó nélkül. Aztán zárat raksz fel.

2009. szept. 3. 11:49
 8/15 anonim ***** válasza:
70%

"személy -és vagyonvédelem Magyarországon főbenjáró bűn, ahogyan az önvédelem is. "

Ilyen hülyeséget már nem kellene terjeszteni. A vagyonvédelem lehetőségei most júliusban bővültek. Lecsaphatod a betörőt akkor is ha nem támad rád.

2009. szept. 3. 13:07
 9/15 anonim ***** válasza:
Videóra kell venni, amikor a mama bejön. A filmmel és a tanúval, aki csinálta már elegen vagytok a bíróságon. Egyébként tényleg a gáz-spray a legjobb...
2009. szept. 3. 14:20
 10/15 anonim ***** válasza:
Fel lehet jelenteni, ha a kert kerítéssel körbe van véve ami egyértelműen jelzi hol a határ, akkor ha azon engedély nélkül bejön, körülményektől függően akár a magánlaksértés szabálysértését/bűncselekményét is elkövetheti.
2009. szept. 3. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!