Tartozás fejében börtön?
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Van (volt) egy házam, amire még édesanyámmal hitelt vettünk fel. Ő volt az adós, és mivel az én nevemen volt a ház én lettem az adóstárs. Édesanyám 2008ban meghalt. Én két kisgyerekkel gyesből nem tudtam fizetni a hitelt, behajtócéghez került. egy éve ismerősökhöz költöztem, ők segítenek nekünk, hogy talpon tudjunk maradni. Munkát azóta nem találok. Kb. egy hónapja jött a tulajdonlap, hogy rá lett vezetve a végrehajtó. A mai napon szólt a szomszédom, hogy a törvényszéktől jött ajánlott levelem. Lehet hogy börtönbe kerülök? Kérem segítsenek, mert nagyon el vagyok keseredve.
szia!
börtöne nem kerülsz ez miatt,
végrehajtóhoz kerül az ügy elárverezik a házat.
ha marad fent még tartozásod,akkor a végrehajtó töled akarja majd beszdni ha lez bejelentett munkahelyed abból a bérböl fog vonni,aztan ennyi.
nekem is van végrehajtasom,de mivel nincs semmim igy semmit nem tudnak csinalni.
Ha az ingatlan értéke nem fedezi a tartozást akkor ingó vagyont és foglalhatnak. Először a legértékesebb dolgokat foglalják le amiből lehet pénzt csinálni. Majd jön a többi.
Mindig az állandó lakcímre mennek ki.
Ha az ingó vagyon értéke sem fedezi a tartozásodat akkor megírják mennyi tartozásod van, és addig kamatozik amíg le nem rendezed havi befizetéssel.
Bár nekem még nem volt ilyen gondom, de egyszer találtam egy oldalt ahol a végrehajtó által elkobzott tárgyakat árulták. Ott árultak csomagban található játékokat is.. Ebből gondolom hogy már régen nem él az, hogy a gyerek dolgai nem vihetőek el..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!