Hitelre vásároltam lakást amit sikerült kifizetnem. Most hogy tehermentes a lakás szeretném a lányom nevére íratni. Van-e valami akadálya? / nem szeretném h a nevemre kerüljön mert van máshol tartozásom/ Hogyan lehet megoldani?
"De kell utána adózni!!Tudom! Augusztusban iratt rám a tesom az ő részét az örökségből !"
A testvér nem egyenes ági rokon, és ha nem tennél minden mondatod végére felkiáltójelet, ezt akkor is elmondtuk volna.
"Nem egyenesági?Akkor csak vérszerinti?"
Oldalági. Egyenesági rokon a szülőd, nagyszülőd, dédszülőd, szépszülőd, a gyereked, az unokád a dédunokád a szépunokád stb.
Oldalági rokon a testvér, az unokatestvér, a nagybácsi, nagynéni stb.
Anyukád nem csapott be, csak tájékozatlan volt. Felőlem nyugodtan kiabálhatsz (a felkiáltó jel annak a jelen), de teljesen felesleges és udvariatlan is. De természetesen jogod van hozzá.
"nyugodtan felkiáltójelezhetek,húszat is tehetek,mert ez magánügy és tegyem úgy ahogy nekem jól esik"
Na, már megint egy "jogom van hozzá" óvodás. Tudod, kispajás, jogod majd akkor lesz, ha a kötelezettségeidet (itt pl.: az udvarias viselkedést) teljesítetted. Utána lesznek jogaid is. De egye fene, legyenek "jogaid", bár szerencsére a kultúrember nem arról ismerszik meg, hogy "jogai" vannak, hanem arról, hogy képes belátni a tévedését, és meg tudja köszönni a segítő, tájékoztató szándékot...
""és ha nem tennél minden mondatod végére felkiáltójelet, ezt akkor is elmondtuk volna.""
A kijavítást elfogadom,de a kijelentést nem!!! Kösz a megértést!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!