Miként és hogy zajlik egy cracker ellen történő feljelentés?
OKJ tanulok Általános rendszergazdaként-> van jogi tantárgyam... Tanárom csak a BTK idézi de az esszéket amiket ad kellene anyag vagy valami hasonló. Google barátom de nem add szakzsargonon kívül használható anyagot. (elsődlegesen mindennapi példák érdekelnének)
Tehát egy példa:
Egy cracker szándékosan betör egy hálózatba (Spam-eli a hálót, snifferel stb..).
Az üzemeltetők ugye kiszűrik megvan a log stb de hiába védekeznek a betörő támad.
A betörés helyszínei: Közoktatás, Egy kis vállalkozás, Magán személy otthoni hálózata.
Miként történik a feljelentés?
Hogyan zajlik le a vizsgálat?
Milyen büntetési tételek szabhatóak ki?
(minden egyes helyszínre külön)
főleg mert nem hackert/crackert képeznek.
és főleg, mert ahhoz programozni is tudni kéne.
A feljelentés és a vizsgálat is ugyanúgy zajlik, mint bármilyen más esetben, csak a vizsgálat eszközei és szakemberei mások.
Részleteket nem hiszem, hogy tudnod kéne ott, mivel sem nyomozó, sem informatikai bűnügyi szakértő, sem ügyvéd/jogász nem leszel.
Általános jog-> Küldjem a tantervi hálómat?
Igazad van a C++ nem számít annak!
Hacker/Cracker-> ha nem tudok támadni hogy védekezzek?
Mondj nekem egy bármely esetet :) .
Értem. Tehát nem vagyok érdekelt az ügyben ergo ne is érdekeljen az egész.
Emberek sebaj. Nem vártam többet "ettől" az oldaltól. HWSW meg a Deep Web majd segít.
Köszönöm az "építő" hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!