Akár el is teheti a hamvait vagy szétszórhatja valami szép helyen ha akarja.
2013. jan. 25. 13:04
2/9 anonim válasza:
Van törvény,ami ezt szabályozza (1999. évi XLIII tv.)
"21. § (1) Az elhunytat temetőben vagy temetkezési emlékhelyen létesített temetési helyen kell eltemetni. Hamvasztásos temetés esetén a hamvak urnában helyezhetők el, illetőleg - a kormányrendeletben előírt feltételek szerint - szétszórhatók.
(2) A hamvakat tartalmazó urnát az eltemetésre köteles személynek - kérésére - ki kell adni."
2013. jan. 25. 13:09
3/9 anonim válasza:
Igyekezz, mert a hamvak hazavitelét akarja megtiltatni a temetkezési vállalkozások maffiája!
2013. jan. 25. 13:18
4/9 anonim válasza:
Igen úgy van, ahogy a 2-3. írta. Ma még haza lehet vinni a hamvakat, de én is olvastam róla, hogy meg akarják tiltani, és kötelezővé akarják tenni a dokumentált temetést, mert sokan méltatlanul bánnak a hozzátartozók hamvaival.
2013. jan. 25. 13:58
5/9 anonim válasza:
Igen, joga van hozzá.
2013. jan. 25. 14:15
6/9 anonim válasza:
Negyedik, ez komoly? "sokan méltatlanul bánnak a hozzátartozók hamvaival" Ezt az indoklást bárki is elhiszi? Na ne. Magyarul kötelezővé akarják tenni, hogy mindenki kifizesse az embertelenül drága temetést, mert nekik csak úgy üzlet. Látom, hamarosan már temetkezni is külföldre megyünk... (Bocs az offért.)
2013. jan. 25. 18:42
7/9 anonim válasza:
Több örökös esetén vita lehet, hogy ki tarthatja magánál a hamvakat. Ezért a módosítás.
2013. jan. 25. 19:49
8/9 anonim válasza:
Különböző híreket találtam erről. Az egyik szerint csak akkor lehetne hazavinni az urnát, ha ezt már valaki életében kérte. A másik szerint a tulajdonostársak hozzájárulásához kötnék a hazavitelt, nyilvántartást vezetnének a kiadott urnákról, és a szórást is korlátoznák, engedélyhez kötnék. Várhatóan tavasszal tárgyal erről a parlament.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!