Az orvosnak kötelező igazolást adni arra a napra, amelyiken voltam nála?
Azt köteles igazolni, hogy ott voltál.
Ha délután voltál csak, akkor az igazolás délelöttre nem érvényes.
Azt nem köteles beleirni, hogy beteg vagy, ha szerinte csak nincs kedved iskolába menni.
Tehát a válasz: IGEN
az orvos köteles igazolást adni arra az időpontra melyen nála megjelentél.
Az iskola köteles ezen igazolást elfogadni, munkahely esetében igazolt, de nem fizetett távollétnek minősül.
Kiegészítés:
Az orvosi igazolás a megjelenést és nem a betegséget igazolja, azon a diagnózist, kórismét NEM KELL FELTÜNTETNI, kizárólag a személyes adatokat, valamint a megjelenés időpontját!
A lényeg, elmegyek délután orvoshoz, ő köteles igazolni azt, ha én már délelőtt otthon maradtam? Adni olyan papírt, hogy azt az iskolába elfogadják, mint igazolás.
A régi doki elment, így egy ideig még ez van, és nem is járok hozzá, mert 10.000 Ft körüli gyógyszerárak szoktak kijönni, általában ki se váltom, 13,000 Ft-ot nem dobok ki két marék pirulára. Ennyi idősen még 38°c-os lázig csak a természetbe bízom, csak azután a gyógyszer, legvégső esetbe. Már régen se ettem meg a gyógyszert, általában leengedtem a csapnál, hogy anyámék azt higyjék, hogy megettem. Van vagy 10 féle gyógynövényem szárítva, meg hasonló praktikák. A lényeg hogy ha kötelező neki leigazolni a délelőtti hiányzásomat, akkor kiveszek 2-3 nap szabadságot. Ha nem, akkor meg mindegy, holnap van rossz nap, meg végülis egész héten, de utána már nem kinlódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!