A kötelező biztosításról szóló igazolást magunknál kell tartani az autóban?
Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 20:53
1/9 anonim válasza:
Igen. Igazolást vagy a befizetést igazoló csekket, melyről kiderül, hogy rendelkezel érvényes kötelező biztosítással.
2/9 A kérdező kommentje:
És mindig kéri is a rendőr?
2011. júl. 13. 20:59
3/9 anonim válasza:
Nem tudom, mert én a forgalmi mellett tartom, lehet nézte, lehet nem...
4/9 anonim válasza:
Mindig kéri. Ha nincs, megbüntet...
5/9 anonim válasza:
Ne írjatok baromságokat! Nem vagy köteles magadnál tartani, és nem is büntethet meg a hiányáért!
Az már más kérdés, hogy gyorsabb az ellenőrzés, ha be tudod mutatni, de NEM KÖTELEZŐ!
Pár éve még kötelező volt, de talán 2010. 01. 01.-től (a dátum nem tuti) már nem az.
6/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is így hallottam, ahogy a kedves utolsó válaszoló mondta!
Köszönöm! :)
2011. júl. 13. 23:28
7/9 anonim válasza:
Pedig magadnál kell tartani, hülyeséget ne terjessz.
Szerinted akkor minek adja a biztosító?
Ennyi erővel a jogsit se vidd, majd ha megállít, szólj neki, hogy kérje le, ha kell neki.
8/9 anonim válasza:
Amihez nem értesz, ahhoz ne szólj hozzá! Nekem ez a munkám, úgyhogy tudom miről beszélek. Ha tudsz olyan törvényhelyet mutatni (most is hatályos), ami erre kötelez, akkor meghajlok előtted. De addig ne szólj bele a nagyok dolgába!
9/9 anonim válasza:
Én inkább magamnál tartom a forgalmiban elfér. Ha sok van már akkor kiveszed és elrakod valahova elég az érvényeset magadnál tartani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!