Mi az az új jogszabály, ami alapján idén a társaságok és a társaság részére a székhelyt rendelkezésre bocsátók között szerződésnek kell létrejönnie a jogviszonyuk rendezéséről?
Ez egyáltalán nem új jogszabály, eddig is kellett szerződésnek lennie erre (csak épp lehetett szóbeli is).
Az új módosulás annyi, hogy február 1-ig be kell nyújtani ezeket a (most már mindenképpen írásbeli) szerződéseket a Cégbírósághoz.
Egyébként ugyanígy kötelező bejelenteni minden vezető tisztségviselő és tag születési idejét és adóazonosítóját is, valamint a külföldi tagok és vezető tisztségviselőknek kötelező lett a kézbesítési megbízott.
A szabályokat a Ctv-ben találod. (2006. évi V. törvény)
Köszönöm a válaszod! Most olvastam, de csak a mellékletekben találtam meg, hogy a "székhelyhasználat jogszerűségéről szóló legalább teljes bizonyító erejű magánokirat" kell benyújtani, a határidőszabásról szóló rendelkezést nem találtam meg. Ebben tudsz segíteni?
Ez alapján a megfogalmazás alapján másrészt arra következtetek, hogy nem egy helyiségbérleti szerződést kell benyújtani, hanem akár szívességi alapon is lehet továbbhasználni az ingatlant székhelyként, amennyiben az ingatlan tulajdonosa a megfelelő nyilatkozatot megteszi, a társaság képviseletre jogosultja pedig bejegyezteti. Ezt jól gondolom?
A határidő február 1. (magyarul január 31-ig kell teljesíteni)
Nemcsak székhelyre, hanem telephelyre és fióktelepre is vonatkozik ez.
És természetesen lehet szívességi használat igazolása is: lehet szerződés, egyoldalú nyilatkozat a tulajdonostól, ha tulajdonos vagy, akkor tulajdoni lap...
Szóval úgy tűnik, hogy még nyilatkozat sem kell a tulajdonostól, hanem elég egy nyilatkozat a társaság vezető tisztségviselőjétől:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!