Tulajdon elleni szabálysértésért (pénztárcalopás) milyen büntetést szoktak adni?
Milyen büntetést szokott kimondani a bíró,illetve gyakorlatban leggyakrabban mit kapnak ezért?
Azért érdekel,mert ilyet tettem nyáron és biztos nemsoká tárgyalás lesz mostmár. Még az is érdekelne engem,hogy,ha betelefonálok a bíróságra és lemondom a kirendelt ügyvédet(Mert az szerintem egy kaéap sz@rt nem ér),és azt mondom nekik,hogy majd én keresek ügyvédet magamnak,aki tényleg kézzel lábbal védeni fog,mert megfizetjük,akkor mi a helyzet? Meg ugye én messze lakok Pesttől és Pesten lesz a tárgyalás ,mert ott történt az eset akkor ugye innen Pécsről is fel megy a kirendelt ügyvéd,ha az utiját is kifizetjük?,mert én csak itt szeretnék egy ügyvéd után nézni. Ezeket szeretném megtudni.
honnan loptad el a pénztárcát mennyi volt benne?
egyébként nem is kötelező a védelem csak súlyosabb büntetteknél vagy egyéb különleges körülmények esetén
A tulajdon elleni szabálysértések esetében a rendőrség végzi a nyomozást, és az ítélet kiszabást is. Szabálysértést nem tárgyal a bíróság, így ügyvéd sem szükséges.
Ha előkerült az érték a helyszínen, illetve nem ütközött volna akadályba, akkor helyszíni bírság formájában kaptál volna 5-50eFt-ig bírságot, és le lett volna tudva.
Most - mivel feljelentettek - ezért 5-150eFt-ig terjedő pénzbírság szabható ki, ennek meg nem fizetése esetén elzárás, mivel ez elzárással sújtható szabálysértés. 1 nap 5000Ft értéknek felel meg.
a rendőrség nem hoz ítéletet hanem csak határozatot. ha a határozat ellen panasz van akkor jön a bíróság.
amúgy mennyi lé volt a pénztárcába biztos hogy szabálysértés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!