Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bíróságon miért nem használnak...

Bíróságon miért nem használnak hazugságvizsgálót? (lenn)

Figyelt kérdés
Már sokszor látom, hogy nem tudják megoldani a problémát. Pl. itt ez a Damu Rolandos ügy, hogy ő tagadja, a csaj meg azt mondja, hogy megerőszakolta. Ott lenne egy istenverte hazugságvizsgáló, és meg lenne oldva a probléma, és nem kellene évekig találgatni, hogy na, mi is lehet. Meg más ügyeknél... Olyan nehéz ez, vagy nincs hazugságvizsgáló? Vagy csak én nem látom jól a dolgokat? Magyarázza el már valaki, kérem szépen.
2013. jan. 8. 18:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
miért pont ott? a tyúklopásoknál használható?
2013. jan. 8. 20:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Így van, szexuális kérdéseknél például használhatatlan.

Tulajdonképpen az idegességnél jelez a műszer. Mindegy, hogy hazudni fogsz, vagy csak egyszerűen nem szeretnél beszélni kényes dolgokról: ugyanaz lesz az eredmény. A hazugság biológiailag nincs külön leírva. A hazugság ugyanolyan "vészhelyzetből" származik, mint bármelyik más olyan dolog, ami nem feltétlenül mindennapi dolog. Erősebb impulzusokkor jelez, ez pedig a fokozott idegműködéskor jelez.

Azt, hogy át lehet-e verni vagy sem, erről nem tudok nyilatkozni, mert én még nem próbáltam. De azt el tudom mondani, hogy bizonyos helyzetekben a műszer egyáltalán nem megbízható.

2013. jan. 8. 22:53
 13/14 anonim ***** válasza:
Azt már csak mellékesen tegyük hozzá, hogy ugye senki sem köteles magára nézve terhelő vallomást tenni.
2013. jan. 8. 23:44
 14/14 anonim ***** válasza:

Magyarországon? ugye te sem gondolod komolyan, amit írsz? elméletileg nem köteles, de aztán mint látod, szinte mindig születik egy beismerő vallomás (a kellő ráhatásra persze ... tudod, ami után eltörik az orra vagy kék-zöld lesz, de hivatalosan persze "elesett").ű

egy a lényeg: magyarországon ez egy nagyon elméleti sík csak, a gyakorlatban köteles!

2013. jan. 9. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!