Mi volna ha egy jó ország törvényeit lefordíttatnánk magyarra, és azt használnánk?
Figyelt kérdés
2013. jan. 7. 18:26
1/7 anonim válasza:
Norvégia is jó ország, és jó lenne ha 21 évet kapna egy gyilkos az életfogytiglan helyett?
2/7 Komplikato válasza:
Ne hülyéskedj, a jó kis hazai törvényeinek arra vannak kihegyezve vagy másfél évszázada, hogy ki lehessen kerülni, kiskapuzni, mutyizni lehessen. Egy működő demokrácia törvényeivel percek alatt összeomlana eme káoszra épülő rendszer.
3/7 anonim válasza:
Ezzel kezdődött 90-ben, lefordították az NSZK törvényeit. Látjuk hová vezetett!
4/7 anonim válasza:
Szerintem alapvetően igen, bár azért a magyar helyzet figyelembe vételével lehet átültetni a külföldi törvényeket, de ez nem jelenti azt, hogy a lényegét is megváltoztassuk. Egyébként én már régóta mondom, hogy az se lenne haszontalan, ha egy ilyen befuccsolt ország kormányzását, mint Magyarország, egy másik ország venné át. A 19. században szokás volt, hogy egyes balkáni országok külföldről hoztak királyokat. Én is nyugodtabb lennék, ha Magyarország kormányzást átvenné mondjuk Németország.
5/7 anonim válasza:
Időpont ma 19:28
Ez addig működött míg kevésbé volt elterjedve a nacionalizmus. A királyok hozták az embereiket, meg a (jobb esetben) jó kapcsolataikat és elkormányozgatták az országot, a nép szokásaiba nem dumáltak bele.
6/7 anonim válasza:
Semmi értelme nem lenne.
Nem a törvényeinkkel van baj, hanem a kormányzással, ami semmibe veszi azokat. Ráadásul egy idegen ország törvényét nem használhatod a sajátodként, mert minden ország egyedi, minden ország más. Alapelveket, mintákat persze lehetne átvenni, ha nem lenne degenerált a politikai elitünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!