Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik ha egy 16 éves...

Mi történik ha egy 16 éves lány elszökik a 20 éves barátjával?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, egyik barátnőm tervezi.
2013. jan. 5. 18:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kivizsgálják az ügyet és ha bizonyítható,hogy a szülei valóban rosszul bánnak vele (amit kétlek ha tényleg hazugság) akkor állami gondozásba kerül.

Szerintem nem éri meg, lehet örökre eggyüt marad a sráccal,de lehet egy hónap múlva szakítanak.

Meg miből élnének meg?

Ha annyira biztosak magukban és a srác eltudja tartani (a csaj keres munkát) és megtudnak élni akkor kérvényezzék a lány nagykorúsítását.

Viszont onnantól kezdve magukra lennének utalva,hisz a szülők nem biztos,hogy szivesen lennének érdekeltek utána a lány életében.

2013. jan. 5. 19:48
 12/17 A kérdező kommentje:
De a korosításhoz szülői bele egyezés kell nem?
2013. jan. 5. 19:56
 13/17 anonim válasza:
Ha a gyám hatóságig fajul az ügy védelem alá helyezés jön onanntól nem a szülő hanem a gyám hatóság dönt.
2013. jan. 5. 20:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Legyünk őszinték. Az a "barátnő" te vagy.

Nem éri meg elszökni, ahogy én a nagykorúsítást sem javasolnám.

Max olyan esetben ha az tényleg érthető okok miatt van.

Miért ragaszkodik a barátnőd (vagy te) annyira ahhoz,hogy leakar lépni a szüleitől? :)

2013. jan. 5. 20:04
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok, de nem fogok magyarázkodni.

Annyi a helyzet h a lány a családjával messze költöztek. És e-miatt akarnak összeköltözni h együtt lehessenek.

2013. jan. 5. 20:08
 16/17 anonim ***** válasza:
39%

Esetleg elfogadható és talán mindenki számára jó megoldás lenne ha a lány egy rokonhoz költözne.

Ha él valaki abban a városban ahol a srác akkor érdemes lenne vele ezt megbeszélni.

Így a csaj is együtt lehet a pasival és a szülők sem aggódnának :)

2013. jan. 5. 20:27
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem egy 16 éves gyereknek a szülőknél a helye és ha elszökik is a rendőrség hazaviszi,és szerintem jogos lesz a büntetés amit a szüleitől kap.
2013. jan. 5. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!