Lehet gyerek nevére házat venni?
" Meg én megértem velük magukat, öcsém nem. Ha nagyapámmal megbeszéljük, hog....."
Na idáig elolvastam, de tovább nem, mert neked finoman szólva szófosásod van, és a kérdéshez teljesen felesleges dolgokat írsz.
Viszont erre válaszolok.
"Lehet gyerek nevére házat venni?"
Igen, lehet, Akár 2 hónapos gyerek nevére is lehet házat venni, csak annyi a gond hogy nem lehet később csak úgy eladni...
Igen, Győzikéék is így csinálták.
Régen anyuék az én nevemre íratták a lakásunkat azért, hogy majd a jövőben az lesz az "örökségem" és ne kerüljön pénzbe a nevemre átírás. Ilyenkor a kiskorú mögött áll a szülő aki a lakás ügyeit intézi, ez a papírokon is rajta van. Viszont mindent nem tehetnek meg - ugye előző példa Győzikééknél a hatóságok nem vehették el a gyerek nevére írt ingatlant, hiába van a szülőknek tartozásuk.
Győzike csak példa volt, nem az adócsalás meg cigányozás miatt írtam, csak ő egy ismert példa. Vesznek házat a gyerekeik nevére politikusok meg pl. Tom Cruise is, igaz, ő nem magyar, de itt is lehet olyat.
Szóval nincs akadály, kell egy nagykorú meghatalmazott, ami akkor gondolom az egyik nagyszülőd lenne.
Én nem semmizem ki öcsém, csak ha az ő nevére kerül mondjuk fele, apám vele jobban megbeszéli, öcsém hamarabb átengedné neki, mint én. Amúgy öcsém egy fillérjét nem adja bele, nagyszülőkről én gondoskodom, és én is fogok, most is án járok segíteni, Dédihez én jártam, ő engem ismert meg mindig, nem öcsémet, nagyanyám Dédi után örököl valamennyit, max 1 milliót, de annyi nem lsz, mert a temetés, meg minden lejön a 2.250.000 Ft-ból, és azt Dédi felezni akarta, a húgával, de a húga meg el akarja osztani az összes testvér között. De abból nem lesz szerintem semmi, így olyan 500-900.000-et fog örökölni, (ez a pénz úgy van bent, hogy hagyatéki leltárba nem kerül, így ők ketten döntenek a sorsáról) Most is én voltam segíteni, amikor pakolni kellett, a Dédi dolgait. öcsém meg nem kérdezné, hogy kell-e segíteni, vagy valami. És akkor még én jótékonykodjak vele, amikor inkább alámtesz? Nem.
A tanulásomra nem fogok annyit fordítani, megyek külföldre tanulni, ingyenesen, így azt is megoldom, diákmunka mellett ott annyit keresek, hogy még a tanulás, albérlet mellett félre is tudok tenni. Nagykorú meghatalmazott igen valamelyik nagyszülő lenne, Mama, mert ő náluk aki ilyenekbe van.
ki lenne a tulajdonostárs?
vagy haszonélvező lenne, aki ott lakna?
hány éves?
Amíg benne lakik, addig csak olyan házad van, amire költened kell, sok hasznod nem lesz belőle.
Vagy tudsz a régi mellé új házat építeni a telekre ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!