Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A médiamanipuláció közösség...

A médiamanipuláció közösség elleni izgatásnak számít?

Figyelt kérdés

2013. jan. 2. 19:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%
Értem és szerinted, ha mindenkit (a felvilágosult keveseket leszámítva) befolyásol a "média", ki fogja a médiát elítélni? Különben is, a média nem egy egységes valami amit csak úgy perelgetni lehet.
2013. jan. 2. 21:33
 12/17 A kérdező kommentje:

A hatóság ezzel nem foglalkozik. Mert a média az hatalom.

Több milliárd embernek szerte a világon bemesélik, hogy fogyjon le, ennyi sóval egye a levest, annyi cukrot használjon, nehogy tömeges elhízás jelentkezzen az egész világon. Rakd le a cigit, (minthogy leállítanák a cigaretta gyártását és a dohánygyárakat bezárnák.) És a sok ember sajnos megfogadja a médiamanipuláció hatását. Mert az az igaz, amit a média mondd. És ebből van a baj, mert ezután vagy kiközösítik a kövéreket, vagy kinevetik őket. Nem veszik észre, hogy nekik is van saját magánéletük, és ha kövéren érzik jól magukat, akkor kövérek. Én nem hallgatok a médiára, ha kövér vagyok, ha dohányzom, az nem az ő bajuk.

2013. jan. 2. 21:34
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem azért jöttem a világra, hogy a média irányítsa az életemet. Én saját magam irányítom.
2013. jan. 2. 21:36
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"Én nem gyűlöletről beszélek, hanem: fogyjál le, meg ilyenek. Csak kevés sóval egyél levest (emlékszem még grammban is mérték), valamint aki a száján hirtelen szedi a levegőt, az hamarabb meghal, elpattanhat a fejében az ütőér. Ezt mind a média mondta."

Ez inkább a tömeges öngyilkosságra való felbujtás kategóriája.

2013. jan. 2. 21:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Nem azért jöttem a világra, hogy a média irányítsa az életemet."

De jó tanácsot azért adhat, nem? A kövérség káros az egészségre, meg a cigi is. De ennyi erővel az orvosokat is lehetne perelni, mert ők is ezt tanácsolják.

2013. jan. 2. 21:54
 16/17 anonim ***** válasza:
20%

"Nem veszik észre, hogy nekik is van saját magánéletük, és ha kövéren érzik jól magukat, akkor kövérek"

Akarsz róla beszélni?

2013. jan. 3. 15:54
 17/17 anonim ***** válasza:
20%

A Médiára külön törvény, a Médiatörvény vonatkozik. Az újságírókat nagyon komoly törvények és nemzetközi egyezmények védik, ugyanis ők az adott országban az esetleges kormány ellensúlya. Röviden az újságírók függetlenségét külön szabályozzák. Például a forrásaikat nekik nem is kell kiadniuk, úgy mint a doktoroknak sem... Sok diktatúra és kevésbé demokratikus vezetés visszaél azzal, hogy a médiát birtokló cégekre befolyással vannak, az újságíró meg azt teszi, amit a főnöke kér tőle... Ha nem tetszik, mehet tudósítani a teknőstojások kikeléséről.

Amúgy a médiát mindenki manipulálja: a vállalatok (sajtóközlemények, sajtótájékoztatók), a politikusok (ellenzék és kormány a különféle féligazságot tartalmazó kijelentéseivel), illetve a társadalmi szervezetek és embercsoportok is (pl. környezetvédelmi szervezetek figyelemfelhívó akciói, amikor direkt olyan extrém dolgokat csinálnak, amiről tudják, hogy bekerül a médiába, vagy az egyszerű diákok, akik lezárják a hidakat és megbénítják a forgalmat, mert tudják, hogy ez hírértékű lesz).

A reklámokról nem is beszéltünk. Sokszor akkor reklámoz egy adott cég egy csatornán, ha a tevékenységét pozitívan beállító hírműsorok, adások is vannak. Nézz csak meg egy szakmai újságot, bármelyiket: fogsz látni sok olyan cikket, ami pont - érdekes módon - kapcsolódik egy reklámhoz. Ezt hívják PR-cikkeknek.

És az internet is médiának minősül már, itt is megy ezerrel a manipuláció, csak másféle formában.

Rezisztens úgy lehetsz a manipulációra, hogy minden oldaláról megnézed a dolgokat.

2013. jan. 6. 02:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!