Egyik barátomon segítettem és átírattam rájuk a házamat, teljes mértékben és megegyeztünk hogy ekkor és ekkorra kifizetik. Nos több mint a felét ugyan kifizették a másikra még mindig várnom kell. vissza akarom íratni a nevemre. Meg tudom tenni?
"én nem akarok póthatáridőt, semmit, nekem most azonnal kell a ház. nyereségre akartam szert tenni. úgy hogy kijátszottam az apehot, 5 volt a ház eladási ára. 4 m. szerepel az adásvételiben, 1 pedig egy kölcsönszerződésben. persze semmiféle egy milliót nem adtam kölcsön , én azt szeretem volna a hasznomnak. ők a 4 millióból 2.3 m kifizettek, a másik egy millióra pedig az van, ha nem fizetik ki időben akkor a mulasztott hónapok után kamatot fizetnek, jegybanki alapkamat + 8 százalék. ebben az esetben is megnyerhetem a pert? sehogy nem tudom azonnal a magamévá tudni?"
Ezzel sem jutsz tovább, mert a színlelt szerződés semmis, ami neked jó, csakhogy a színlelt szerződés helyén a leplezett szerződés lesz érvényes (magyarul aminek szintén a ház tulajdonjoga a tárgya, de 5mil a vételár). Ráadásul, ha a bíróság előtt ez a sztori kiderül, akkor adócsalás (ill. kísérlet - stádiumtól függ) miatt mindenféle problémáid adódhatnak, amit gondolom nem akarsz.
"ja és mi van ha ők meg hírdetik hogy eladó a ház? eladhatják úgy nekem tartoznak ? vagy nem hiába van a nevükön"
Elméletben el, a gyakorlatban nem, mert jelzáloggal terhelt házat épelméjű nem vesz.
aha ... segítettél a barátodon +1 misiért :)
mondom én, hogy veszett fejsze, így jártál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!