Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyik barátomon segítettem és...

Egyik barátomon segítettem és átírattam rájuk a házamat, teljes mértékben és megegyeztünk hogy ekkor és ekkorra kifizetik. Nos több mint a felét ugyan kifizették a másikra még mindig várnom kell. vissza akarom íratni a nevemre. Meg tudom tenni?

Figyelt kérdés
vagy kell az ő beleegyezésük is
2013. jan. 2. 12:54
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
én nem akarok póthatáridőt, semmit, nekem most azonnal kell a ház. nyereségre akartam szert tenni. úgy hogy kijátszottam az apehot, 5 volt a ház eladási ára. 4 m. szerepel az adásvételiben, 1 pedig egy kölcsönszerződésben. persze semmiféle egy milliót nem adtam kölcsön , én azt szeretem volna a hasznomnak. ők a 4 millióból 2.3 m kifizettek, a másik egy millióra pedig az van, ha nem fizetik ki időben akkor a mulasztott hónapok után kamatot fizetnek, jegybanki alapkamat + 8 százalék. ebben az esetben is megnyerhetem a pert? sehogy nem tudom azonnal a magamévá tudni?
2013. jan. 2. 13:53
 12/25 anonim ***** válasza:
Azt el is felejtettem írni, hogy nyilván mivel csökkent értéken tudja csak visszaadni a házat (jelzálog), így neked vele szemben megtérítési igényed keletkezne az értékcsökkenés erejéig és a hitel törlesztése kapcsán is, ha azt fizeted. A gond az, hogy mivel nekik nincs pénzük, nem fogják tudni azt sem megfizetni, szóval úgy fogsz állni a végén, mint most.
2013. jan. 2. 13:53
 13/25 A kérdező kommentje:
ja és mi van ha ők meg hírdetik hogy eladó a ház? eladhatják úgy nekem tartoznak ? vagy nem hiába van a nevükön
2013. jan. 2. 13:54
 14/25 anonim ***** válasza:

"én nem akarok póthatáridőt, semmit, nekem most azonnal kell a ház. nyereségre akartam szert tenni. úgy hogy kijátszottam az apehot, 5 volt a ház eladási ára. 4 m. szerepel az adásvételiben, 1 pedig egy kölcsönszerződésben. persze semmiféle egy milliót nem adtam kölcsön , én azt szeretem volna a hasznomnak. ők a 4 millióból 2.3 m kifizettek, a másik egy millióra pedig az van, ha nem fizetik ki időben akkor a mulasztott hónapok után kamatot fizetnek, jegybanki alapkamat + 8 százalék. ebben az esetben is megnyerhetem a pert? sehogy nem tudom azonnal a magamévá tudni?"

Ezzel sem jutsz tovább, mert a színlelt szerződés semmis, ami neked jó, csakhogy a színlelt szerződés helyén a leplezett szerződés lesz érvényes (magyarul aminek szintén a ház tulajdonjoga a tárgya, de 5mil a vételár). Ráadásul, ha a bíróság előtt ez a sztori kiderül, akkor adócsalás (ill. kísérlet - stádiumtól függ) miatt mindenféle problémáid adódhatnak, amit gondolom nem akarsz.

"ja és mi van ha ők meg hírdetik hogy eladó a ház? eladhatják úgy nekem tartoznak ? vagy nem hiába van a nevükön"

Elméletben el, a gyakorlatban nem, mert jelzáloggal terhelt házat épelméjű nem vesz.

2013. jan. 2. 14:03
 15/25 anonim ***** válasza:

aha ... segítettél a barátodon +1 misiért :)

mondom én, hogy veszett fejsze, így jártál

2013. jan. 2. 14:21
 16/25 A kérdező kommentje:
egy ismerőstől kértem kölcsön pénzt, annyit amennyivel ők tartoznak, nem mondtam meg nekik, csak annyit hogy hitelt vettem fel és addig amíg nem fizetnek addig felezzük meg a törlesztőrészletet. minden szó nélkül fizették is, de sajnos ők kérték az ezt igazoló dokumentumot amit nem felmitatni mivel ez nem hivatalos hitel, és kiderült hogy ez csak nekem jó, mivel én közöltem velük hogy ez nem számolódik le a fennmaradó összegből. ezzel mi a szitu? ez átverésnek minősül?
2013. jan. 2. 14:23
 17/25 A kérdező kommentje:
azért szeretnék még egy pár hozzászólást, ha lehet
2013. jan. 2. 16:03
 18/25 anonim ***** válasza:
Akkor írd le normálisan a sztorit. Így nem jó, hogy másfél oldal után derülnek ki olyan dolgok, amiben te is átverted őket.
2013. jan. 2. 16:09
 19/25 A kérdező kommentje:
a teljes sztori lényege ez amit leírtam, , tehát ha az összeset összeolvassuk, akkor még jöhetek én ki a legrosszabul ebből a dologból? igen, nem voltam velük őszinte, hasznot akartam, de azt hiszem hogy ez nem lesz meg.
2013. jan. 2. 16:11
 20/25 A kérdező kommentje:
ezzel hogy én elkértem tőlük a "hitelem" felét amit rendesen fizettek, de én nem számolom le sehonnan, hanem olyan volna mintha nem isa adtak volna nekem, az uzsorának számít?
2013. jan. 2. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!