Nem akarom, hogy a biológiai apának köze legyen a gyerekhez. Mit tehetek? Részletek lent.
Fiktívet ne írj be, mert ellenőrzik (hiszen az apa nevére kell írni a gyereket) és lebuksz és kezdheted előről.
Viszont nyugodtan mondhatod, hogy ismeretlen.
Szia!
Gyámhivatalban dolgozok, szóval amit leírok veheted nyugodtan kézpénznek, nap,mint nap foglalkozok családi jogállás rendezési ügyekkel. Szóval, ha nem akarod megnevezni az apát, akkor senki nem fog kötelezni téged arra, hogy márpedig mondd meg, hogy ki a valódi apja és az apát se lehet kényeszríteni az elismerésre, legalábbis nem a gyámhivatalnak, gyámhatóságnak, anyakönyvezetőnek. Ha beidéznek és kérik az apa adatait, nyilatkozd azt, hogy képzelt apát szeretnél bejegyeztetni a gyermek születési anyakönyvi kivonatába. A képzelt apa vonatkozásában annyi a feltétel, hogy az adatai senki valós személyre ne legyenek visszavezethetők, szóval pl az anyai nagyapa adatait nem lehet bejegyeztetni.. meg jóbarát adatait sem. Képzelt apa vezetékneve is lehet a te vezetékneved és akkor a gyermek vezetékneve is marad a tied, de választhatsz teljesen más nevet is. a jegyzőkönyvi nyilatkozatod után, a gyámhivatal ( ezt írom mert a saját eljárásunkat ismerem a legjobban, az anyakönyvezetőkét, gyámhatóságokét nem anynira) képzelt apa bejegyző határozatot készít, amiről értesíti az anyakönyvvezetőt helyben és téged, és az anyakönyvvezető a határozat alapján bejegyzi a születési anyakönyvi kivonatba az adatokat, innentől van apukája a kicsinek.
Köszönöm mindenkinek!
A "kedves apa" egy beteges hazudozó, aki abból él, hogy lopni jár. Miután megtudtam, kiraktam a szűrét. Ebből a pénzből nem kell gyerektartás!
Szerintem nem fog élni a jogaival, örül, hogy nem jároka nyakára.
Jó, de készülj arra, hogy ha BÁRMIKOR úgy dönt, hogy szeretné tartani a kapcsolatot a gyerkeével, akor köteles leszel ezt eltűrni. Ezt nemlehet neki megtiltani.
Ha nem nevezed meg, mint apát, akkor esetleg később, ha felébred benne az apai szellem, apasági pert indít és láthatási joga lesz.
De ez csak egy megjegyzés, jó, amit a többiek írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!