Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Barátomat feljelentettem mert...

Barátomat feljelentettem mert megvert. Ha Biróságra kell menni mit kell ott csinálni és tényleg kötelező elmenni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 25. 18:39
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Hát szerinted mit kell csinálni? el kell mondani mi történt, de először csak a rendőrségre kell majd járnod párszor. És kötelező elmenni, igen.
2009. aug. 25. 18:42
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
na majd nem, mégis mitvártál? feljelented és ennyi? hamár feljelentetted akkor legyen már bátorságod elmenni a bíróságra is, és mindenki szemébe elmondani, bibliára esküdve h igen, megvert éshogy hogyan történt
2009. aug. 25. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:
95%

Ha nyolc napon belüli a sérülés és más bűncselekményt nem követett el, a bíróságon tárgyalják az ügyet, azonban ha felmerül, hogy nyolc napon túli is lehetett volna a sérülés nagyobb erőbehatásra, akkor a rendőrségen lesz, mivel az már a súlyos testi sértés bűntett kísérlete. Ha csak könnyű testi sértés, de pl. utcán vert meg, ami miatt már garázdaság is megvalósul, akkor megint csak a rendőrség intézkedik.

Először is beidéznek Téged hogy elmondd mi történt, illetve meghallgatják azokat a személyeket, akiket tanúként esetleg megneveztél, vagy megnevezel a későbbiekben. Beszerzik a látleletet (amennyiben voltál orvosnál), illetve kirendelnek igazságügyi orvosszakértőt (akkor is kirendelhetik, ha a sérüléssel nem voltál orvosnál). Ezek után kihallgatják a barátodat gyanúsítottként, amennyiben valóban fennáll részéről bcs. elkövetése. Rabosítják (fénykép, ujjnyomat), aztán ha akar szembesülni Veled és a tanúkkal, akkor szembesítik, aztán már nem sok van hátra, szinte csak az, hogy elítéljék.

Amennyiben élettársak vagytok, a vallomástételre nem kötelezhetnek, de az idézésre mindenképp jelenj meg mert különben rendbírságolnak vagy elővezetnek. Ha nem mész el, azzal az ügy nem "múlik el".

Javaslom, hogy csináld végig, tegyél vallomást, mert aki egyszer ütött, újra ütni fog :( szerintem semmiképp ne maradj vele.

2009. aug. 25. 19:08
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Jah, az orvosszakértői vizsgálatra is nagyon fontos, hogy elmenj, ott adnak időpontot, pontosan kell megjelenni. (előző válaszoló voltam)
2009. aug. 25. 19:11
 5/5 A kérdező kommentje:
mikor várható az idézés?már augusztus eején történt a dolog...
2009. szept. 23. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!