Mi van akkor, ha valaki meghal, és a pénze nem az ő nevén van, hanem az egyik gyerekéén? Akkor az a pénz képezi a hagyaték tárgyát?
Figyelt kérdés
Az elhalt akarata szerint az 5 testvérből abból a pénzből csak kettőnek járna, de ez nincs sehol rögzítve, a pénzt kivették az elhalt nevéről, majd berakták az egyik gyereke nevére úgy, hogy a másik gyereke, akié még lesz meghatalmazott. De ez már vagy 1-2 éve. Most hogy meghalt, a gyereke, akinek nem a nevén van, kitalálta, hogy azt a pénzt osszák szét minden testvér között. Az egyik 150.000 Ft-os nyugdíját elissza, a másik milliomos, a harmadik testvér meghalt, az ő gyerekei felé se néztek, fel se hívták, egyszer voltak nála az elmúlt 15 évbe, amikor eladtak egy darab földet, és járt nekik belőle az apai rész, amit még aznap elvertek a kocsmába. Ezért nem akarta, hogy ők kapjanak, csak ők ketten, akik gondozgatták is. Így megteheti azt, hogy a hagyatékin bejelenti, hogy a testvér nevén van még x millió (mert ezt csak ők 2-en tudják) és azt is osszák szét a törvényes öröklés szerint? És akkor az szét is osztanák, vagy mivel nem lehet bizonyítani, hogy az elhunyté, így nem tudnák szétosztani, ugye?2012. dec. 29. 21:28
11/15 A kérdező kommentje:
De öregotthonba volt, és ha behívjuk a közjegyzőt/ügyvédet, értesítik azt a szemetet, kivinni meg megint nem tudtuk, mert ha netán valami baja lesz, az a szemét nemtdom miket csinál. De most a kórházba már csináltunk volna, de sajnos amire én bejutottam volna addigra meghalt, így még én sem voltam bent nála, nem hogy még ügyvédet hívtunk volna be. Meg olyan papírjai is voltak, amivel megtámadható lett volna a végrendelet, eltartásit meg nem köthettünk volna, mert nem mi tartottuk el, hanem az otthon, esetleg öröklésit, ami megint necces lett volna az állapota miatt.
2012. dec. 29. 22:30
12/15 anonim 

válasza:

Szerintem ez nem nyomott volna a latban, hogy szóltak volna neki, ha veletek akart kötni akkor mi van!?
Bár ezt már kár ragozni. A pénz után óbégathat teli pofával, a ház az bonyolult. Az egyedüli megoldás ha közös beleegyezéssel kifizetitek a többit és így lemondott a részéről, vagy egy megállapodott áron megpróbáljátok eladni a házat. Egyik megoldás sem egyszerű ha ilyen bonyolult az ügy!
13/15 A kérdező kommentje:
A házat meg szeretnénk szerezni. Nem akarjuk eladni. Emlék. Ami járna belőle 600.000 Ft, az nem lenne méltányos azzal, hogy nekünk az többet ér, mert emlék, és befektetés is, persze nem az lenne a fő cél.
2012. dec. 30. 00:58
14/15 gungasam 

válasza:

Amit a jó szülők nem hagynak a gyerekükre életükben vagy szabályos testamentumban azt megette a fene....A szülő a hibás mert nem gondolt az elosztás igazságára és a saját halálára.Ráadásul a hanyagságával viszályt kelt a gyerekei(örökösei) közt.
15/15 A kérdező kommentje:
már életébe viszáj volt, olyanok miattesett neki, hogy örököltek a nagynénjétől és hogy azért egyen ez a pénz az övé meg ijenek. úgyhogy ez csak hab a tortán
2013. jan. 17. 23:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!