10cm es pillangókés 18 év alatt. Milye jogszabályok vonatkoznak rá, hol, és milyen körülmények között lehet nálam?
Figyelt kérdés
2012. dec. 24. 20:04
1/11 anonim válasza:
a pillangókés semmilyen körülmények között.
2/11 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy otthon tarthatsz.De közterületen már büntetnek érte ha megtalálják nálad.
3/11 anonim válasza:
175/2003.kormányrendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről.közterületen vagy nyilvános helyen birtokolni szabálysértés.
4/11 anonim válasza:
18 év alatt nem birtokolhatod, 18 felett birtokolhatod, de nem viselheted. Tehát a szobádban nézegetheted, ha a törvényben meghatározott módon a lakásodban támadás ér használhatod. Ezen kívül sehol nem lehet használatra kész állapotban. Pl. zsebedben. Védekezésre sem használhatod ott.
6/11 anonim válasza:
"a pillangókés semmilyen körülmények között"
8 cm pengehosszúság alatt miért is nem?
7/11 doboszoli válasza:
A pillangókés, pengehossztól függetlenül KKV eszköznek van nyilvánítva, ezáltal KÖZTERÜLETEN való viselése tiltott.
"Elcsomagolva" itt is szállítható.
Magánterületen 30 centist is tarthatsz, életkortól függetlenül.(ebbe a kategóriába tartozik a francia és a rugós kés is)
A 8 cm-es pengehossz határ a "normál" zsebkésekre vonatkozik.
8/11 anonim válasza:
Ne haragudj doboszoli, de idézd már légy szíves a pillangókésre vonatkozó részt a törvényből!
9/11 doboszoli válasza:
Utána néztem, igazad van, nincs a felsorolásban.
Pedig esküdtem volna, hogy tartalmazza a pillangókést is.
10/11 anonim válasza:
Igen, ezt egyszer én is benéztem már (szerencsére nem szolgálatban). ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!