Minden kés fegyvernek számít?
Egyetlen kés sem számít fegyvernek. A 8cm szúró vagy vágó élhossz felettiek viszont a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek, így azokat a ruházatodban nem viselheted. Közterületen csomagolva szállíthatod. A pillangókés pengehossztól függetlenül a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, ahogyan a rugós kés is.
"Zsebben és/vagy táskában lehet hordani?"
Táskában, csomagolva. "
Mi van akkor ha igazoltatásnál elkap a rendőr és motozás közben észreveszik?"
Attól függ viselési vagy szállítási helyzetben van -e. Ha viselésiben akkor elkobozzák és pénzbüntetés.
"(apropó motozás: egy egyszerű igazoltatásnál a rendőr megmotozhat?"
Nem. Csak ha bűncselekmény alapos gyanúja miatt kezdeményezi az intézkedést.
a kard sem számít annak, ha be van csomagolva
amúgy meg senkit se motoznak meg csak úgy, sőt, még csak nem is igazoltatnak ok nélkül
nagyobb az esélye az igazoltatásnak, ha gyanúsan viselkedsz, illik rád egy személyleírás stb
motozni csak komoly esetben fognak
engem egyszer igazoltatott a rendőr, megkérdezte van e nálam fegyver, mondtam hogy nem, mondta hogy jó
viszont a telefonomat elkérte, az imei számot bemondta a központba és leellenőrizték, akkoriban nagyon sok telót loptak
"A kétélű kard sem számít fegyvernek?"
Nem. Most írtam le bakker, hogy a KÖZBIZTONSÁGRA KÜLÖNÖSEN VESZÉLYES ESZKÖZ! Tehát azonos a kaszával vagy vasvillával. Az utóbbi kettő közül szerinted melyik minősül fegyvernek?
Jogilag nincs olyan, hogy "fegyver".
Lőfegyver például van. Meg az előbb említett kkve. Meg lehet felfegyverkezve elkövetni bűncselekményeket.
Második:
"A pillangókés pengehossztól függetlenül a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül"
Ez meg nincs így. Mutass erre jogszabályt, légy szíves.
A rugóskésre ez tényleg igaz. Meg a franciakésre.
az 5.-nek :
Mérne igazoltathatnának? Illetve lehet igazad van, csak engem a rendőrök teljesen ok nélkül (már többször is) igazoltattak és egyszer megmotoztak! Haza felé mentem semmit nem csináltam, maximum annyi volt h késő este (11 fele) mentem haza...
2004. évi XXIV. törvény: "38.Paragrafus fegyver: a lőfegyver, a gáz- és riasztófegyver, a légfegyver, a festéklövő fegyver, a muzeális fegyver, valamint a színházi lőfegyver;" Ebből következik, hogy a kés nem, mint az korábban is írták.
A motozás lényegében testüreg vizsgálatot jelent, amelyet a rendőr az utcán nem végez. Amit végezhet viszont, az a ruházat átvizsgálás. Ha elhangzik a motozás, akkor gáz van... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!