Miért nem legális?

> Miért fáj az a törvénynek hogy jól érezzék magukat
> az emberek?
Érdekes. Én drogok nélkül is jól tudom érezni magam.
> Roncsolja a szervezetet?
> Hát csinálja magának ha jól esik neki.
Hát csak ne csinálja.
Van elég problémája az egészségügynek a sok kib*szott bagóssal, meg alkoholistával is. Miért lenne az jó, ha a sok s*gghülye ember még több fajta drogot vásárolhatna legálisan?

A kábítószerezés MINDIG együtt jár a bűnözéssel.
Aki hülye, az válassza az öngyilkosság eme lassan ölő formáját. Én nem sajnálom, aki beledöglik.
De azt már sajnálom, akit egy bedrogozott köcsög üt el autóval. A bedrogozott állapot már a bíróságon sem felmentő körülmény.
Azt is sajnálom, akit a lepukkant drogos kirabol, mert kell a pénz kábszerre.
Azonkívül a családját is sajnálom, a szülőket, a testvéreket.
Amit te akarsz, hogy mindenki csináljon magával azt, amit akar, az másokra is kihat a fent említett módokon, ezért nem megengedhető!
Persze jogos kérdés volna, hogy az alkohol miért megengedhető, hiszen részegen is okoznak balesetet, stb.

Néha okosabbnak kell lenni az embereknél. Elvileg egy gyakorlott vezető egy pohár sörrel is jól vezet. Csak éppen mindenki azt hiszi magából, hogy gyakorlott vezető, és így lesznek bajok.
Aztán meg mindenki azt hiszi, hogy "ja ,csak azért drogozom, mert jól akarom érezni magam, bármikor le tudnék állni". Csak aztán jön a rászokás, bűnözés a pénzért, hogy megvegyem a drogot, vagy csak mert elborul az agyam stb.
Az alkhol se egészséges, de elrettentő példának jó: megmutatja, hogy még egy ilyen kevésbé káros szerrel sem tudunk felellősségteljesen élni.

Elítélem én is a kábítószer fogyasztást, nem élek vele.
De biztos vagyok benne, ha az államnak a könnyű drogokon (fű) jövedéki adó bevétele lehetne, akkor egészen más lenne a hozzáállás.

Én ajánlom az itt ellenzők figyelmébe az alábbi filmet, talán képes az ő gondolkodásukat is más meglátásba helyezni:

00:11: Portugália nem Magyarország.
"Ez mindenki más számára is érthetetlen. Viszont sokan azt hiszik demokráciában élnek."
- Mindenki számára? Hol élsz Te? Az emberek nagy része elítéli a drogokat. Vagyis a többség akarata szerint tíltani kell azt. Éppen EZT nevezik demokráciának.

"00:11: Portugália nem Magyarország."
Valóban nem, de azért kifejtenéd hogy mégis mi az ami miatt szerinted itthon nem működhet az ottani rendszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!