Tényleg bevezetnek ilyen törvényt jan.1. -étől?
"2013.január.1-el akár három éves szabadságvesztéssel is járhat a nyilvános cigányozás."
Ez igaz?
Nem, sem a múltban, sem a jövőben, sem a cigány, sem a roma szó használata nem volt, nem lesz büntetendő. Sem nyilvános helyen, sem a házad pincéjében.
Csak tudnám honnan veszik ezeket!
Akkor a "magyar" szó kiejtéséért is börtön jár. :)
Rasszista vagyok magam ellen magyar vagyok!!!!
Ez szerintem marhaság.
Január 1-től valóban változik a Btk.
De:
1. Az a fogalom, hogy "cigányozás" jogilag értelmezhetetlen.
2. Minden etnikai vagy más jellegű közösség tagjai elleni bűncselekmény változatlan szöveggel van jelen az új változatban is.
3. Három évig terjedő büntetési tétele a közösség elleni izgatásnak van, volt, és lesz. 1989 óta.
Szerintem hülyeség . Mert ennyi erővel büntetni lehetne azt is aki annyit mond , hogy magyarok vagy hasonlókat .
Viszont van olyan most is , hogy más embert ócsárolsz a közterületen vagy más személyek előtt annak lejáratása céljából azt büntetik .
"Csak annyira felháborodottak voltak a kommentek is, hogy azt hittem hogy igaz a hír. "
Mert szerinted egy egységsugarú rasszista nekiáll forrást keresni egy ilyen hírre, mielőtt a rá jellemző józan, átgondolt véleményét kifejtené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!